Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel keimen

Keimen is het schilderen van je gevel met minerale verf van het Duitse merk Keim. Keim muurverf is een minerale gevelverf die zich door een versteningsproces sterk met bakstenen verbindt maar toch dampopen blijft. Daarnaast is het een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor gewone gevelverf. Lees hier meer over info en prijzen.

Ga snel naar:  prijsvoordelenonderhoudvakman inschakelen

 

Eigenschappen Keim muurverf

Keim is een mineraalverf met een matte kalkachtige uitstraling en bestaat enkel uit natuurlijke grondstoffen. Gevelverf van Keim is uiterst geschikt om je gevel waterdicht te maken. Een extra troef van Keim is dat de gevel ondanks een extra verflaag nog steeds kan ademen. Hierdoor blijft de vochthuishouding van je gevel altijd optimaal. Hierdoor vermijd je schimmels, mos en bladderende verf.

Keim muurverf is beschikbaar in verschillende kleuren. Zo zijn wit, crèmekleur, zandkleur, rood, bruin, geel, blauw en groen beschikbaar als felle kleur of in pasteltinten.

Nog een andere belangrijk eigenschap is het versteningsproces van keim. Doordat de verf versteent ontstaat er een sterk verbindingsproces met de bakstenen. Hierdoor krijgen micro-organismen geen kans om zich op de muur te vestigen.

Let op! Doordat keimverf versteent, is het zeer moeilijk om achteraf te verwijderen.

 

Gevel schilderen met keimverf

Ben je van plan om je muur te keimen? Dan is het mogelijk dat je de nodige voorbereidingen moet treffen. Ook biedt het assortiment van keimproducten verschillende toepassingen en oplossingen. Daarom worden ook de populairste producten hieronder toegelicht.

 

Voorbereiding

Ga op voorhand na of je bakstenen al dan niet sterk zuigend zijn. Deze term bepaalt hoe sterk de bakstenen van je gevel de verf opnemen. Bij niet sterk zuigende bakstenen hecht de verf zich niet goed, waardoor de verf van de muur loopt. Daarentegen nemen sterk zuigende bakstenen te veel verf op, wat ervoor zorgt dat je onnodig veel verf moet aanbrengen op de gevel.

In beide gevallen is het nodig om je gevel eerst te behandelen met Keim kalei op kalk-cementbasis. Kalei zorgt ervoor dat de bakstenen de juiste zuigkracht krijgen zodat je verzekerd bent van een optimaal resultaat met keimverf.

 

Gevel keimen

Eens de muur klaar is voor zijn eerste laag keim is er een keuzemogelijkheid tussen een aantal producten binnen het assortiment. Raadpleeg indien je twijfelt over de juiste soort Keimverf onze gratis offerteservice. Zo kom je in contact met keimexpets in je buurt en ben je verzekerd van het nodige deskundig advies.

 

Keim Soldalan-ME

De meest gekozen Keim is Soldalan-ME. Deze verf breng je zonder problemen aan op een onbehandelde ondergrond. Het grote voordeel van dit product is dat de verf ook goed hecht op niet sterk zuigende bakstenen. Enkel bij zeer sterk zuigend metselwerk moet je de gevel nog behandelen met kalei. Met deze keim verf je probleemloos op uitgewassen grindbeton, buitengevelisolatie, na-geïsoleerde gevels en reeds geïmpregneerde gevels.

 

Granital

Na Soldalan-ME is Granital  de meest gekozen  Keimverf. Vooral voor gevels die snel last hebben van algen of mos is deze verf voordelig. Deze verf vereist wel het nodige voorbereidingswerk om de ondergrond voldoende draagkrachtig te maken. In tegenstelling tot Soldalan-ME hecht deze verf minder goed in geval van niet sterk of sterk zuigend metselwerk.

gevel keimen kleur

 

Keimen prijs per m2

De prijs voor het schilderen van je gevel met Keim is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Voorbehandeling: al dan niet nodig om de muur te reinigen of te behandelen met kalei.
 • Poreusheid bakstenen: bepaalt of je gevel de verf al dan niet goed opneemt.
 • Kleur: je betaalt meer voor kleuren die verschillen van de standaardkleuren zoals bijvoorbeeld wit.

De richtprijs voor je gevel keimen ligt tussen  15  en 35 euro per vierkante meter. Raadpleeg voor een prijsbepaling onze gratis offerteservice  en kom in contact met experts in schilderwerken in je buurt. Zij zorgen voor het nodige deskundig advies en verzekeren je van 100% correct gekeimde gevel.

 

Voordelen gevel keimen

 • Zeer dampopen, dus minder kans op schimmels, algen en mos.
 • Bestand tegen alle weersomstandigheden.
 • Het versteningsproces van de verf zorgt voor een massieve verflaag.
 • Keuze uit veel verschillende kleuren.
 • Toepasbaar op elk metselwerk.
 • Milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor muurverf.

 

Onderhoud

Hou er rekening mee dat elke geschilderde muur extra onderhoud vraagt. Vooral de keuze van kleur bepaalt of er regelmatig een onderhoud nodig is. Zo is het dat een witte muur in de buurt van bebossing snel groen aanslaat. Het onderhoud bestaat daarom grotendeels uit het tegenhouden van verkleuring en de muur bijkeimen waar nodig.

 

Een vakman inschakelen

Laat je het keimen van je gevel liever over aan een vakman? Naast een 100% correct gekeimde muur geniet je ook van een verlaagd btw-tarief van 6% op de uitvoeringswerken. Je woning moet dan wel ouder zijn dan 10 jaar.

Kiezen voor een gevelanalyse heeft ook zijn voordelen. Via deskundig advies van een keimexpert kom je te weten of je gevel een voorbehandeling nodig heeft of niet en welke keimverf het meest geschikt is voor jouw gevel.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers