Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie prijs 2024

Is je gevel vuil en verouderd? Dan is een grondige gevelrenovatie de beste oplossing voor dit probleem. Er bestaan verschillende manieren om je gevel te renoveren. De kosten van zo’n gevelrenovatie verschillen sterk per gekozen aanpak. In dit artikel overlopen we deze verschillende methoden en hun prijzen. Je ontdekt ook enkele handige tips om gevelwerkers en hun offertes te vergelijken.

 

Gevel renoveren: de methodes + prijzen op een rij!

OPTIE 1: gevel reinigen (5 à 20 euro per m²)
OPTIE 2: gevel bekleden (65 à 200 euro per m²)
OPTIE 3: gevel bekleden en isoleren (100 à 250 euro per m²)
OPTIE 4: voegen uitslijpen & hervoegen (35 à 160 euro per m²)
OPTIE 5: gevel schilderen of kaleien (20 à 40 euro per m²)

Wat kost een gevelrenovatie? Ontdek er alles over in dit artikel of neem meteen contact op met een ervaren gevelspecialist. Start hier je prijsaanvraag.

 

OPTIE 1: gevel reinigen (5 à 20 euro per m²) 

gevel renoveren prijs

Een vuile gevel? Dat los je makkelijk op met een grondige gevelreiniging. Tevens is dit ook het ideale moment om je buitenmuren te beschermen tegen vochtproblemen. Welke reinigingsmethodes bestaan er? We overlopen ze hieronder:

 • Stoomreinigen: een vakman reinigt je gevel met behulp van hete stoom onder hoge druk. De temperatuur van zo’n stoomreiniging schommelt tussen de 100 à 150°C. Stoomreinigen is de goedkoopste manier om je gevel schoon te maken. Het nadeel is dat deze enkel goed werkt bij minder vervuilde gevels.
 • Chemisch reinigen: is stoomreinigen geen goede oplossing? Dan is chemisch reinigen efficiënter. In dit geval maakt een vakman gebruik van aangepaste reinigingsmiddelen die hij afstemt op de ondergrond.
 • Nevelstralen: nevelstralen werkt net iets anders en is vooral een goede keuze bij historische gebouwen met poreuze en beschermde gevelstenen. Bij deze techniek kan de vakman de stralen zeer nauwkeurig instellen en kan hij kiezen uit verschillende korrelvormen en spuitmonden.
 • Zandstralen: deze methode ken je ongetwijfeld omdat je zo ook je meubelen en trappen kan behandelen. Met deze reinigingstechniek spuit een vakman kleine korrels zand onder hoge druk tegen de gevel, waardoor hij hardnekkig vuil wegschuurt.
 • Vochtstralen: als laatste methode hebben we vochtstralen. De reiniging verloopt op basis van water in combinatie met zand, kalk of glasparels. Een gevelreiniger past de samenstelling aan naargelang de ondergrond.

TIP: heb je je gevel grondig laten reinigen? Denk er ook eens over na om deze af te werken met een impregneermiddel. Deze transparante dekkingslaag werkt water- en vuilafstotend. Zo kan je nog langer van je schoongemaakte gevel genieten!

 

Hoeveel kost het reinigen van de gevel?

De prijs voor een grondige gevelreiniging hangt af van de methode. Doorgaans betaal je tussen de € 5 à 20 per m² (excl. btw). Wil je je gevel ter afwerking nog laten impregneren? Dan betaal je ongeveer € 8 à 12 per m² (excl. btw) extra.

Professionele gevelwerker nodig? Ontvang gratis offertes op maat.

 


OPTIE 2: gevel bekleden (65 à 200 euro per m²)

Gevelrenovatie prijs

Je gevel een volledige make-over geven? Dan kan je ervoor kiezen om een nieuwe gevelbekleding te plaatsen. Je hebt keuze uit verschillende materialen:

 • Houten gevelbekleding: hout staat garant voor een authentieke uitstraling. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar. Vooral thermohout en hardhout (tropisch of Europees) zijn erg duurzaam en ideaal voor buitentoepassingen.
 • Steenstrips: doordat steenstrips gezaagd worden uit echte bakstenen zijn ze vele malen lichter en dunner. Dankzij dit voordeel kan je met een minimum aan ruimteverlies je gevel renoveren.
 • Crepi: ook crepi is een veel voorkomende gevelbekleding. Hiermee kan je je woning een compleet nieuw uitzicht geven. Er zijn 2 soorten crepi: minerale en siliconen crepi. Bovendien zijn deze verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Gevelbekleding in metaal: op zoek naar een stoere, moderne uitvoering? Dan is een gevelbekleding in metaal een mogelijkheid. Je hebt een ruime keuze uit verschillende metaalsoorten zoals inox, koper, aluminium, zink, …

 

Hoeveel kost gevelbekleding plaatsen?

De kostprijs voor gevelbekleding hangt sterk samen met de materiaalsoort. De prijzen schommelen tussen de € 65 à 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Kies je bijvoorbeeld voor een houten gevelbekleding? Dan betaal je al snel tussen de € 75 à 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Nog duurder zijn steenstrips. Die kosten je om en rond de € 150 à 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

Gevelbekleding plaatsen? Neem contact op met ervaren gevelwerkers actief in je regio en ontvang gratis offertes op maat. Start hier je aanvraag.

 


OPTIE 3: gevel isoleren en bekleden (100 à 250 euro per m²)

prijs gevelrenovatie

Ben je van plan om je gevel te bekleden? Dan is het slim om deze eerst langs buiten te laten isoleren, omdat je zo flink wat energie kan besparen. Een vakman plaatst dan eerst kunststof isolatieplaten tegen je oude gevel, gevolgd door een gevelbekleding naar keuze.

 

Hoeveel kost je gevel isoleren en bekleden?

Je gevel eerst isoleren en nadien afwerken met een nieuwe gevelbekleding is slim. Niet alleen heb je zo relatief snel een compleet vernieuwde gevel, je kan hiermee ook behoorlijk wat extra besparen op je energiekosten. De gemiddelde kostprijs voor isolatie met gevelbekleding ligt tussen de € 100 à 250 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

Gevelisolatie plaatsen & afwerken met een gevelbekleding? Schakel daarvoor een specialist in. Ontvang gratis offertes op maat van jouw project via ons aanvraagformulier.

 


OPTIE 4: voegen uitslijpen en hervoegen (35 à 160 euro per m²)

gevel voegen kosten

Je gevel staat dag in dag uit bloot aan de weersomstandigheden. Dit zorgt voor veel slijtage, waardoor het voegwerk van je woning poreus wordt en verbrokkelt. Het is belangrijk om zo snel mogelijk beschadigd voegwerk te laten herstellen omdat die schade de stabiliteit en waterdichtheid van de gevel in gevaar brengt.

Hoe gaat een vakman precies te werk? Allereerst hakt of slijpt hij je oude voegen uit. Daarna voegt hij de gevel helemaal opnieuw. Indien je dat wil, kan je het voegsel in een kleur naar keuze laten uitvoeren. Zo krijgt je woning een compleet nieuwe uitstraling.

 

Hoeveel kost je voegen uitslijpen & hervoegen?

Het reinigen, uitslijpen en hervoegen van je bakstenen gevel is een arbeidsintensief klusje. Eentje die flink wat voorbereiding vergt. Daarom betaal je al gauw tussen de € 35 à 160 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

Gevel reinigen en voegen? Dat kan! Neem in dit geval contact op met een ervaren gevelwerker. Die helpt je graag verder. Ontvang gratis offertes op maat via ons aanvraagformulier.

 


OPTIE 5: gevel schilderen of kaleien (20 à 40 euro per m²)

gevelrenovatie kostprijs

Is je gevel aan een grondige opknapbeurt toe? En ben je op zoek naar een authentieker uitzicht? Dan kan je je buitenmuren ook schilderen of kaleien:

 • Gevel schilderen: wil je je buitenmuren schilderen? Dan is het belangrijk om hiervoor dampopen verf te gebruiken. Daardoor kan er geen vocht meer naar binnen dringen, maar kan het overtollige vocht in de muur ontsnappen. Let op, het na-isoleren van de spouw is hierbij ook belangrijk omdat de luchtcirculatie daardoor vermindert.
 • Kaleien: je gevel kaleien (met kalkpleister bezetten) is ideaal om ongewenste oneffenheden te camoufleren. Net doordat een vakman de pleister iets dikker aanbrengt, krijg je een authentieke, rustieke uitstraling die perfect past bij landelijke woningen.

 

Hoeveel kost je gevel kaleien of schilderen?

De prijs voor het schilderen of kaleien van je buitenmuren hangt sterk af van de volgende factoren: de totale oppervlakte (in m²), de samenstelling van de verf en de arbeidsuren. De prijs voor deze werken ligt tussen de € 20 à 40 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

Gevel renoveren? Een vakman helpt je graag verder! Neem contact op met een professioneel gevelwerker en ontvang advies en offertes op maat. Start hier jouw aanvraag.

 

 

Hoeveel gaat mijn gevelrenovatie kosten?
Vraag advies aan een vakman!

Welk soort gevelrenovatie is nu de beste keuze voor je woning? Dat hangt volledig af van jouw budget en wensen. Een ervaren vakman adviseert je niet alleen over de meest geschikte oplossingen, maar bezorgt je een offerte op maat en voert de klus gedetailleerd uit. Ontdek verderop hoe de gevelrenovatie prijs is opgebouwd en hoe je gericht gevelwerkers kan vergelijken.

Gevelwerker nodig? Neem contact op met professionals actief in je regio en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project. Start hier je aanvraag.

 


Wat bepaalt de gevelrenovatie prijs?

Van welke factoren hangen de gemiddelde gevelrenovatie prijzen af? We overlopen de verschillende kostenbepalers hieronder:

 

KOSTENBEPALER 1: soort gevelrenovatie

Wil je je gevel enkel grondig laten reinigen? Of wil je graag nieuwe gevelisolatie plaatsen en afwerken met een andere gevelbekleding? Dan zal de laatste optie duurder zijn dan de eerste. De totale prijs van gevelrenovatie hangt dus sterk samen met de gekozen methode.

 

KOSTENBEPALER 2: gebruikte materialen

Een vakman voert elk type gevelrenovatie uit met behulp van specifieke materialen. Stoomreinigen gebeurt bv. op basis van water. Daardoor gaat de materiaalkost lager liggen dan bij zandstralen. Een ander belangrijk element hierbij is ook de totale oppervlakte van de gevel. Hoe groter de te behandelen oppervlakte (in m²), hoe duurder je project.

 

KOSTENBEPALER 3: de gevelwerker

Je staat er misschien niet bij stil, maar ook je gevelwerker bepaalt een flink stuk van de prijs van gevelrenovatie. Elke vakman rekent z’n arbeidsuren uit aan de hand van een bepaald tarief. Vakmannen met meerdere jaren ervaring op de teller zullen doorgaans een hoger uurtarief rekenen dan beginnende gevelwerkers.

 

KOSTENBEPALER 4: voorbereiding & afwerking

Als laatste is het ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat voorbereidende werken tijd (en budget) kunnen innemen. Denk bv. aan het reinigen van je gevel voor een vakman begint met de schilderwerken. Ook dergelijke voorbereidingen hebben een invloed op je eindfactuur.

 

BELANGRIJK: premies & subsidies voor gevelrenovatie

Het renoveren van je gevel is niet goedkoop. Zeker wanneer deze klus gepaard gaat met vochtbestrijding, isolatiewerken, nieuwe gevelbekleding, … Gelukkig kan je onder bepaalde voorwaarden voor deze werken enkele premies aanvragen. Zoals de Mijn VerbouwPremie, de EPC labelpremie, …

Meer informatieBenieuwd op welke premies jij een beroep kan doen voor jouw gevelrenovatie? Lees dan ons premieartikel.

 


Gevelwerkers vergelijken: 5 tips

Heb je verschillende offertes aangevraagd? Dan is het slim om ze nauwgezet met elkaar te vergelijken. Hieronder geven we je 5 tips om dit overzichtelijk te doen.

 

kostprijs gevelrenovatie

 

 1. Kies een vakman met de juiste specialisatie

  Streef je naar een piekfijne nieuwe gevel? Dan is het slim om voor een vakman te kiezen met de juiste specialisatie. Zo ben je zeker dat je gevelbekleding, isolatie, gevelreiniging, … is uitgevoerd volgens de regels van de kunst.

 2. Vergelijk alle kostenposten met elkaar

  Een offerte is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hou het overzichtelijk door deze allemaal naast elkaar te leggen. Hoeveel uren denkt de ene gevelwerker nodig te hebben voor de klus? Vermeldt de offerte een gevelrenovatie prijs per uur of een totale projectprijs? Gaat het over prijzen inclusief of exclusief btw?

 3. Ga voor een gevelwerker actief in je buurt

  Wist je dat ook verplaatsingskosten de eindfactuur kunnen beïnvloeden? Daarom is het interessant om te kiezen voor een gevelwerker uit jouw buurt. Hoe kleiner de afstand om zich te verplaatsen, hoe goedkoper. Let op, niet alle professionals rekenen nauwgezet hun verplaatsingskosten uit. Bekijk dus goed de offerte of raadpleeg je vakman bij vragen.

 4. Vergelijk verschillende adviezen

  Een gevelwerker komt altijd langs voor een voorgaande inspectie voordat hij de werken uitvoert. Afhankelijk van de klus zullen verschillende vakmannen misschien andere oplossingen voorstellen en andere adviezen hebben. Daarom is het slim om deze naast elkaar te leggen en ze te vergelijken.

 5. Check referenties & eerdere realisaties

  Wil je te weten komen of een bepaalde firma goed werk levert? Dan raden we je aan om online reviews te lezen. Daarmee heb je al een betrouwbaar zicht op de vakman. Heb je vragen of wil je graag enkele realisaties zien? Neem dan contact op met je gevelwerker. Iemand die trots is op wat hij doet, toont je met plezier het resultaat.

 

Gratis gevelwerkers uit jouw regio vergelijken? Dat kan! We brengen je graag in contact met diverse professionals actief in je buurt. Ontvang 3 à 4 offertes op maat en vergelijk! Interesse? Vul het onderstaande offerteformulier in:

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers