Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs voegwerken

De prijs van voegwerken is afhankelijk van de aard van de werken. Enerzijds is er voegrenovatie, met het uitslijpen of uithakken van voegen. Daarnaast zijn er ook specifieke prijzen voor het (opnieuw) opvoegen van de gevel. De prijs verschilt naargelang de stijl van de voeg die je wenst.

Snel naar: prijzen soorten voegenvoegen renoverenprijs op maat ontvangen

 

Prijs voegwerk per m2 voor verschillende soorten

De prijs voor het voegen een gevel is afhankelijk van de stijl die je wenst. Er zijn heel wat soorten voegen. De gemiddelde prijzen per m2 voor de meest voorkomende voegsoorten afgewerkt met cementspecie, vind je hieronder.

 

1) Platvolle voeg

Dit is de meest voorkomende voeg. Hierbij steekt het cement steekt niet uit. Deze voeg is plat gestreken.

Prijzen: tussen € 8 en € 12 per m2

 

2) Platvolborstelwerk

Een variant op de platvolle voeg is het platvolborstelwerk. Deze gevelwerken met platte voegen worden afgewerkt met een borstel. Dit zorgt voor een speciaal effect.

Kostprijs: € 8 à € 12 per m2

 

3) Verdiepte of teruggehouden voeg

De verdiepte voeg ligt een paar millimeter terug van de voorzijde. De teruggehouden voeg ligt nog wat dieper dan de verdiepte voeg.

Prijs per m2: € 8 à € 12

 

4) Schaduwvoeg

Schaduwvoegen ogen schuin. Ze geven je gevel een schaduweffect.

Gemiddelde prijzen: € 11 à € 16 per m2

 

5) Knipvoeg

Door hun klassieke uitstraling zijn knipvoegen erg populair voor de gevelrenovatie bij monumentale gebouwen. Knipvoegen zijn een pak duurder dan de eerder genoemde voegen omdat er ook veel meer werk in kruipt.

Kosten: tussen € 60 en € 110 per m2

 

6) Snijvoeg

Snijvoegen zijn ingesneden en blijven relatief gelijk met de gevel. Ook deze voeg is sterk duurder omdat ze arbeidsintensief is. Je hebt er ook specifieke ervaring voor nodig. Je ziet ze vaak bij beschermde gebouwen en monumenten. Door hun klassieke uiterlijk passen snijvoegen hier perfect bij. Voor het voegsel gebruikt men vaak kalk omwille van de elastische eigenschappen.

Prijs: tussen € 60 en € 110 per m2

 

Tip: tijdens het voegen is nauwkeurigheid erg belangrijk. Laat voegwerken dan ook uitvoeren door een professionele voeger met ervaring. Daarnaast is het ook handig om de prijzen van verschillende aannemers te vergelijken. Vergelijk hier gratis prijzen van voegers.

 

prijzen voegwerken renoveren

 

Prijzen voegwerken bij gevelrenovatie

Bij het renoveren van een woning is het soms nodig de voegen te verwijderen, om vervolgens opnieuw te voegen. De verwijdering kan door middel van uithakken of uitslijpen. Soms is het verwijderen niet nodig en volstaat het om de kapotte stenen te vervangen of krimpscheuren te behandelen.

 

Voegen uithakken

Voor het uithakken van voegen maakt men gebruikt van een hakhamer met luchtdruk. Het geeft een iets minder precies resultaat dan uitslijpen, maar het is wel goedkoper.

Prijzen: € 33 à € 42 per m2

 

Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen is ideaal voor smalle en harde voegen. Dit kan met of zonder luchtdruk. Het geeft een preciezer resultaat dan uithakken. De prijzen voor het uitslijpen liggen dan ook iets hoger.

Prijzen: tussen € 35 en € 50 per m2

 

Bakstenen vervangen en scheuren herstellen

In bepaalde gevallen is voegen herstellen meer aangewezen. Soms zijn er op bepaalde plaatsen krimpscheuren en afgebroken bakstenen zichtbaar. Bij scheuren moet je naast het herstellen ervan, ook op zoek gaan naar de oorzaak ervan. Scheuren kunnen wijzen op grotere, onderliggende problemen.

Kostprijs per steen: € 12,50 

 

Offertes voor voegwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde voeger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde voegers