Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs gevelisolatie per type afwerking

Via je gevel verlies je makkelijk 20% van je opgewekte warmte. Is spouwmuurisolatie bij jou niet mogelijk of is je gevel aan een renovatie toe? Dan is gevelisolatie dus een erg slimme investering. Daarbij isoleert een vakspecialist je gevel langs buiten, gevolgd door een nieuwe gevelafwerking. Het is vooral die nieuwe gevelbekleding die de prijs van je gevelisolatie bepaalt. De kosten per type afwerking ontdek je hier!

 

Wat is de prijs voor gevelisolatie per type afwerking?

Laat je je gevel renoveren én langs buiten isoleren? Dan hangen de kosten onder meer af van het type isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag, de oppervlakte van je gevel, … Maar de grootste kostenbepaler is ongetwijfeld de gekozen afwerking van die gevelisolatie. Daardoor varieert de gevelisolatie prijs tussen 80 à 250 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Maar wat zijn de kosten van gevelisolatie dan per type afwerking? Een overzicht:

  1. Prijs gevelisolatie met crepi = € 100 à 130 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  2. Prijs gevelisolatie met steenstrips = € 200 à 250 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  3. Prijs gevelisolatie met hout = € 100 à 200 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  4. Prijs gevelisolatie met gevelpanelen = 80 à 150 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

De totale kosten voor jouw gevelisolatie? Zo’n prijs per m² zegt natuurlijk niet zoveel. Gelukkig kan je snel totaalprijzen voor jouw gevelisolatie aanvragen bij meerdere gevelwerkers via onze offerteservice. Vergelijk nu meerdere totaalprijzen voor jouw project!

 

1. Prijs gevelisolatie met crepi = € 100 à 130 per m²

prijs gevelisolatie crepi

Crepi biedt de beste prijs-kwaliteitsverhouding als afwerking van gevelisolatie. Zo’n sierpleister gaat lang mee en is relatief budgetvriendelijk. In combinatie met gevelisolatie kiest een gevelwerker voor een siliconen crepi. Zo’n gevelpleister bestaat naast kalk en toeslagstoffen ook uit kunsthars. Daardoor is het een elastisch product met een minimale kans op scheurvorming. Daarnaast is synthetische crepi waterdicht en tegelijk een ademende gevelbekleding. Zo kan vocht ontsnappen en voorkom je vochtproblemen.

Je gevel isoleren en afwerken met crepi? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van je project!

 


2. Prijs gevelisolatie met steenstrips = € 200 à 250 per m²

 

prijs gevelrenovatie steenstrips

Naast crepi kan je isolatieplaten uit kunststof of minerale wol ook afwerken met steenstrips. Dat zijn dunne, gezaagde bakstenen die een gevelwerker rechtstreeks op de gevelisolatie verlijmt (zie foto). Ideaal als je houdt van die authentieke baksteen-look, maar ook steenstrips in natuursteen zijn mogelijk. Bovendien zijn zulke steenstrips gemiddeld 2 cm dik. Je verliest dus geen ruimte aan de buitenkant van je woning en ook een extra fundering is niet nodig.

Je gevel isoleren en afwerken met steenstrips? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van je project!

 


3. Prijs gevelisolatie met hout = € 100 à 200 per m²

prijs gevelisolatie hout

Zoek je iets goedkopers dan steenstrips? De prijs om je buitenmuur te isoleren ligt iets lager als je kiest voor een houten gevelbekleding. De kosten hangen ook sterk af van de houtsoort die je kiest: tropisch hardhout, Europees hardhout, thermisch behandeld hout (thermowood), … Het zijn allemaal types die geschikt zijn voor buitentoepassingen. Een gevelwerker brengt het hout aan op een metalen of houten draagstructuur. Hij zorgt daarbij voor een luchtspouw die vocht efficiënt afvoert.

Je gevel isoleren en afwerken met hout? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van je project!

 


4. Prijs gevelisolatie met gevelpanelen = € 80 à 150 per m²

prijs gevelisolatie panelen

Met gevelpanelen kan je vele kanten uit. En dus is ook de buitengevelisolatie prijs behoorlijk verschillend, naargelang het soort panelen dat je kiest. Ga je bv. voor smalle gevelstroken in PVC of composiet? Dan zullen de kosten voor je gevelisolatie flink lager liggen dan wanneer je grote aluminium of zinken gevelpanelen laat plaatsen op je isolatieplaten. Veel hangt dus af van het materiaal, de uitvoering, … Ook hier werkt een gevelwerker met een draagstructuur die de panelen droog en stabiel houdt.

Je gevel isoleren en afwerken met gevelpanelen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van je project!

 


Prijzen voor alternatieven voor gevelisolatie

Natuurlijk is buitengevelisolatie niet de enige manier om je buitenmuren te isoleren. Naast deze methode kan je ook je spouwmuren laten isoleren of je buitenmuren laten isoleren langs binnen. Wat is nu de meest geschikte werkwijze in welke situatie? En hoe zit het met de prijs voor deze alternatieven voor gevelisolatie? We zetten het kort op een rij!

 

1. Prijs spouwmuurisolatie = 15 à 30 euro per m²

Is je gevel nog in een goede staat en heb je dus geen gevelrenovatie voor ogen? Dan is het slimmer én goedkoper om je spouwmuur te laten isoleren. Door de lagere prijs van 15 à 30 euro per vierkante meter verdien je zo’n investering gemiddeld al terug op slechts 3 à 5 jaar. Die beperkte kosten zijn vooral te verklaren door de lage materiaal- en arbeidskosten. Een isolatiespecialist brengt gewoon boorgaten aan in je voegen en blaast de isolatie in de spouw tussen je buiten- en binnenmuur. Doorgaans zijn deze werken afgerond op slechts 1 dag.

Je spouwmuren laten isoleren door een expert? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van je project!

 

2. Prijs gevelisolatie langs binnen = 45 à 80 euro per m²

Is spouwmuurisolatie bij jouw woning niet mogelijk (bv. vanwege een te dunne spouw of te veel cementresten)? En staat een gevelrenovatie niet op het prioriteitenlijstje? Dan blijft er nog een laatste vorm van muurisolatie over: je buitenmuren langs binnen laten isoleren. Een isolatiespecialist kan werken met voorzetwanden die hij opvult met isolatie, maar ook gipsplaten met een isolatielaag zijn mogelijk. Hou er wel rekening mee dat je bij deze werkwijze ruimte verliest in je woning. De werkzaamheden zijn ook behoorlijk ingrijpend en vinden allemaal plaats in je woning in plaats van erbuiten.

Je binnenmuren laten isoleren door een expert? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van je project!

 

TIP: druk de kosten voor gevelisolatie met financiële voordelen!

Laat je je buitenmuren isoleren? Dan kom je sowieso in aanmerking voor de Mijn Verbouwpremie. De tegemoetkoming voor de hoogste inkomenscategorie bedraagt 5 à 30 euro per m². Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere financiële voordelen zoals het verlaagde btw-tarief van 6% voor woningen ouder dan 10 jaar.

Benieuwd naar hoeveel jij bespaart op de kostprijs voor jouw gevelisolatie? Een erkende vakspecialist in je buurt rekent het graag allemaal voor je uit. Bovendien bezorgt zo’n expert je ook alle nodige documenten en attesten voor een vlotte en correcte aanvraag. Ontvang gratis advies op maat van jouw project!