Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Keramische gevelbekleding

Steeds vaker kiezen mensen voor keramische gevelbekleding. Het is niet alleen origineel en mooi. Het biedt ook heel wat voordelen op vlak van isolatie, het is een sterk en duurzaam materiaal én is mogelijk in verschillende uitvoeringen en kleuren. Lees hier alles over de mogelijkheden en prijzen van keramische geveltegels.

Ga snel naar: VoordelenPrijsUitvoeringenBevestigingsmethodesOnderhoud

 

 

Voordelen keramische geveltegels

 • Veel uitvoeringsmogelijkheden: Keramische gevelbekleding is mogelijk in verschillende vormen, formaten en kleuren. Er is ook een grote keuze aan afwerkingen: gepolierd of half-gepolierd, met mozaïekmotief, in een origineel design, …
 • Duurzaam: Keramische gevelbekleding is kleurvast, vormvast en goed bestand tegen weersinvloeden.
 • Isolerende werking: Het materiaal zorgt voor een goede afdichting en voorkomt dat warmte of koelte uit het huis ontsnapt.
 • Originele look: Gevelbekleding in keramische tegels komt nog niet zo vaak voor. Je kiest m.a.w. voor een unieke look.
 • Onderhoudsvriendelijk: Een keramische gevel vraagt geen speciaal onderhoud.
 • Schade kan makkelijk opgelost worden: Is een van de keramische geveltegels gebarsten of beschadigd? Afhankelijk van de bevestigingsmethode, kunnen de tegels makkelijk per stuk vervangen worden.
 • Licht gewicht: De tegels zijn licht van gewicht waardoor het minder belastend is om ze te plaatsen.

 

 

Prijs keramische gevelbekleding

De prijs voor een keramische gevel is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld kan je rekenen op volgend kostenplaatje:

 

Uit te voeren werken
Gemiddelde prijs per m²
Keramische gevelbekleding
€90 (incl. btw, excl. montage)
Montagekosten
€50
Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

» Factoren die de prijs beïnvloeden

De bovenstaande prijs is slechts een indicatie. Hoeveel je effectief betaalt voor keramische gevelbekleding is afhankelijk van verschillende factoren:

 

1. Bevestigingsmethode

Worden de keramische geveltegels via een draagstructuur geplaatst, dan heeft het materiaal van die draagstructuur een invloed op de prijs. Een aluminium structuur is namelijk duurder dan een houten constructie.

De bevestigingsmethode van de keramische tegels op die structuur heeft ook een invloed op het totale kostenplaatje. Een bevestiging via zichtbare schroeven is bijvoorbeeld goedkoper dan een onzichtbare verlijming. Lees hier meer over de mogelijke bevestigingsmethodes.

 

2. Isolatie

De totale kostprijs zal ook hoger liggen als je met de nieuwe gevelbekleding ook gevelisolatie laat plaatsen. Je verhoogt daarmee het warmtecomfort in huis én bespaart flink op de energiefactuur.

Afhankelijk van het isolatiemateriaal en de afwerking kunnen de prijzen variëren tussen de €20 en €250 per vierkante meter. Weet wel dat je de investering op termijn dubbel en dik terugverdient. Om de investering nog sneller terug te verdienen kan je bovendien genieten van interessante premies voor gevelisolatie. Lees hier meer over de mogelijkheden en prijzen van gevelisolatie.

 

3. Plaatsing

De montagekosten zijn op zich ook afhankelijk van verschillende factoren zoals de bevestigingsmethode, het al dan niet plaatsen van isolatie, het gebruik van een stelling of hoogtewerker, … De montagekosten kunnen bovendien variëren van vakman tot vakman.

 

TIP: Vergelijk offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je prijzen, termijnen, werkwijzen, adviezen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het best past bij jouw verwachtingen. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen uit jouw regio via de offertepagina.

 

keramische gevelbekleding

 

Uitvoeringen keramische gevel

Keramische gevelbekleding kan in verschillende vormen verwerkt worden:

 1. Vlak: Hierbij is er geen overlap tussen de verschillende gevelpanelen. De oppervlakte van de panelen vormt 1 geheel.
 2. Gepotdekseld: Hierbij is er wel een overlap tussen de verschillende gevelpanelen. De panelen hebben achteraan doorlopende nokken waarmee ze aan de draagconstructie opgehangen worden.
 3. Metselwerk: Hierbij wordt de look van een gemetselde gevel nagebootst.

 

 

Mogelijke bevestigingsmethodes

Keramische gevelpanelen worden bevestigd via het systeem van de geventileerde gevel. De panelen worden daarbij op een houten of aluminium draagconstructie bevestigd. Er zijn daarbij verschillende bevestigingsmethodes:

 

1. Blind systeem

Bij dit systeem zijn de bevestigingsmiddelen niet zichtbaar waardoor ze het aanzicht van de gevel niet kunnen ontsieren. Het nadeel van dit systeem is wel dat een beschadigd gevelpaneel moeilijk vervangen kan worden. Binnen het blind systeem zijn er 2 technieken:

Bij een blind systeem met mechanische bevestiging maakt men gebruik van verticale dragers, plaathaken, nokken of draagprofielen. Bij een blind systeem met lijmbevestiging lijmt men de panelen rechtstreeks op de draagconstructie.

 

2. Semi-blind systeem

Hierbij worden de panelen vastgezet met clips of klemmen. Deze bevestigingsmiddelen zijn, in tegenstelling tot bij het blind systeem, wel zichtbaar (maar niet opvallend).

 

3. Zichtbaar systeem

Bij het zichtbaar systeem zijn de bevestigingsmiddelen (clips en klemhaken) duidelijk zichtbaar. Het grote voordeel is dat deze bevestigingsmiddelen makkelijk te bereiken zijn waardoor panelen makkelijk afzonderlijk vervangen kunnen worden.

 

Interesse in gevelbekleding met keramische tegels? Dan doe je er goed aan een vakman in te schakelen. Deze kan niet alleen de werken tot een goed einde brengen. Hij kan jou ook voorzien van het nodige advies en je bijstaan in het maken van de juiste keuzes op vlak van uitvoering, bevestigingsmethode, … Benieuwd naar advies en prijs op maat van jouw situatie? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina

 

 

Onderhoud keramische gevelbekleding

Een keramische gevel vraagt niet meer onderhoud dan andere gevels. Je hoeft eigenlijk niets speciaals te doen. De keramische platen zijn erg bestendig tegen vuil en kunnen zelfs met een simpele waterstraal makkelijk proper gehouden worden.

Natuurlijk kan een keramische gevel, net zoals elke andere gevel, na verloop van tijd erg vuil worden als gevolg van weersinvloeden. Om schade (bvb. als gevolg van vocht) te voorkomen en de gevel zijn mooie uitstraling terug te geven, doe je er goed aan de gevel te laten reinigen.

Let op, het is belangrijk om de juiste reinigingsmethode toe te passen, aangepast aan de gevelbekleding en mate van vervuiling. Tip: schakel een vakman in. Deze kan de gepaste gevelreinigingsmethode bepalen en de reiniging naar behoren uitvoeren. Zo ben jij verzekerd van een correcte behandeling en een mooi eindresultaat. Lees hier meer over gevelreiniging.

 

 

Offertes voor gevelbekleding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers