Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houtlook gevelbekleding: soorten, prijzen, ...

De tijdloze klasse en natuurlijke flair van een houten gevel, maar dan zonder het onvermijdelijke schuren, oliën, beitsen, …? Het kan perfect met een houtlook gevelbekleding. Net als bij houtlook ramen is zo’n gevelbekleding amper van echt hout te onderscheiden. In dit artikel lees je meer over de mogelijke materialen, uitvoeringen, gemiddelde prijzen, plaatsing, …

Ga snel naar:
Soorten gevelbekleding met houtlook
Mogelijke uitvoeringen van houtlook gevels
Gevelbekleding in houtlook: gemiddelde prijs
Houtlook gevelbekleding plaatsen: stappenplan
Zelf plaatsen of gevelspecialist inschakelen?
Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Waarom een houtlook gevelbekleding in plaats van echt hout?

Hou je van de authenticiteit van een natuurproduct als hout? Maar zie je op tegen het onderhoud van zo’n houten gevel? Dan is een gevelbekleding met een houtlook de perfecte oplossing. Uiteraard blijft het een imitatie, maar de huidige houtlook materialen zijn amper nog van echt hout te onderscheiden. Bovendien geniet je ook van deze voordelen:

 • Budgetvriendelijker dan echt hout: hardhout voor buitentoepassingen is allesbehalve goedkoop. Hou je het graag iets budgetvriendelijker? Dan is PVC, aluminium, composiet, … met een realistische houtlook zeker een ideaal alternatief.
 • Weinig tot geen onderhoud: zelfs kwalitatief hout heeft op termijn onderhoud nodig. Heb je geen zin om je hele gevel te schuren en te beitsen? Dan kies je beter voor een onderhoudsvriendelijk alternatief. De meeste materialen met een houtlook moet je enkel af en toe eens reinigen.
 • Veel mogelijke uitvoeringen: net als bij echt hout kan je ook bij houtlook materialen kiezen uit een brede waaier aan uitvoeringen. Je vindt dus sowieso een gevelbekleding met houtlook die perfect bij jouw woning past.
 • Langere levensduur dan hout: onderhoud je je houten gevel niet zoals het hoort? Of heb je gekozen voor minder kwalitatief hout? Dan is dat nefast voor de levensduur. Terwijl kwalitatieve PVC, aluminium, … materialen zijn die ook zonder onderhoud enorm lang meegaan.

Interesse in een houtlook gevelbekleding voor jouw woning, bijgebouw, …? Laat je dan zeker grondig adviseren over je mogelijkheden door meerdere gespecialiseerde gevelwerkers actief in je buurt. Kom nu gratis in contact met experts in houtlook gevelbekleding!

houtlook gevelbekleding

 

Soorten gevelbekleding met houtlook

Tegenwoordig kan je met meerdere materialen een stijlvolle, realistische houtlook creëren. Elk van deze types gevelbekleding is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Een kort overzicht van de populairste materialen:

 

1. Kunststof gevelbekleding met houtlook

In de meeste gevallen gaat het hier om PVC. Een type kunststof dat ook erg populair is voor ramen en deuren. Dit type kunststof biedt een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Het is erg duurzaam én betaalbaar. Ofwel is de houtnerfstructuur tijdens de productie met een speciale folie op de PVC geplakt, ofwel is die houtstructuur rechtstreeks in de PVC geperst.

Richtprijs: € 75 à 125 per m² (excl. isolatie) en € 80 à 150 per m² (incl. isolatie). Ontvang nu je offertes!

 

2. Composiet gevelbekleding met houtlook

Dit type gevelbekleding met een houtlook bestaat grotendeels uit echte houtvezels, in tegenstelling tot de andere varianten. Alleen zijn die vezels versmolten met kunststof bindmiddelen. Die combinatie zorgt voor een gevelafwerking die onderhoudsvriendelijker en ook duurzamer is dan echt hout. Composiet is ook gemiddeld goedkoper dan een gevel in hardhout.

Richtprijs: € 80 à 110 per m² (excl. isolatie) en € 125 à 150 per m² (incl. isolatie). Ontvang nu je offertes!

 

3. Keralit gevelbekleding met houtlook

Keralit is een materiaal dat gemaakt is van gerecycleerde kunststoffen en glasvezels. Qua uitzicht lijkt het erg sterk op hout, maar keralit is kleurvaster en heeft ook minder onderhoud nodig. Het is ook beter bestand tegen alle mogelijke weersinvloeden dan hout. Je kan keralit verkrijgen in de vorm van gevelpanelen, rabatdelen, …

Richtprijs: € 80 à 120 per m² (excl. isolatie) en € 130 à 160 per m² (incl. isolatie). Ontvang nu je offertes!

 

4. Aluminium gevelbekleding met houtlook

Naast kunststof is ook aluminium een populair materiaal om een houtlook mee te creëren. Dit metaal is gemiddeld iets duurder, maar de voordelen zijn ook enorm. Aluminium is erg duurzaam, licht en sterk tegelijk, volledig onderhoudsvrij, … Door de gekleurde folie met een houtstructuur op het metaal is deze gevelbekleding ook niet te onderscheiden van echt hout.

Richtprijs: € 50 à 150 per m² (excl. isolatie) en € 100 à 200 per m² (incl. isolatie). Ontvang nu je offertes!

 

Mogelijke uitvoeringen van houtlook gevels

Je opties voor een houtlook gevelbekleding beperken zich niet tot het materiaal. Er zijn nog andere keuzemogelijkheden die de uitstraling en stijl van je toekomstige gevelafwerking bepalen. We lichten er kort enkele factoren uit:

 

 • Verticaal of horizontaal: je kan een houtlook gevelbekleding verticaal of horizontaal laten aanbrengen. Blokprofielen zijn bv. eerder verticaal en sidings dan weer horizontaal. Deze keuze bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van je nieuwe gevelafwerking.
 • Kleur van de gevelbekleding: de houtlook van aluminium of kunststof is erg realistisch. Bovendien kies je uit meerdere tinten. Ga je voor een amberkleurige houttint of voor vergrijsd hout met een Scandinavische touch? Wat je ook kiest, zo’n gevelafwerking ademt tijdloze klasse.
 • Vorm van de profielen: ook hier zijn er tal van opties. Je kan gaan voor verticale blokprofielen met open voegen, voor horizontale trapeziumprofielen of sidings, … Alles hangt af van de stijl die jij voor ogen hebt: eerder landelijk of liever strak en modern?
 • Verschillende houtstructuren: naast de kleur zijn er ook meerdere houtstructuren mogelijk voor je houtlook gevelbekleding. Denk bv. aan goed zichtbare of eerder subtiele nerfstructuren, een eerder gladde of ruwere afwerking, …

 

Gevelbekleding in houtlook: gemiddelde prijs

Gemiddeld komt een gevel met een houtlook goedkoper uit dan een gevel in echt hout. Maar over welke bedragen spreken we dan? Veel hangt af van het materiaal en de keuze om al dan niet ook gevelisolatie te laten plaatsen. Een overzicht van de richtprijzen:

Soort houtlook gevelbekledingPrijs per m² zonder isolatie (excl. btw, incl. plaatsing)Prijs per m² met isolatie (excl. btw, incl. plaatsing)
PVC€ 75 - 125€ 80 - 150
Composiet€ 80 - 110€ 125 – 150
Keralit€ 80 – 120€ 130 – 160
Aluminium€ 50 - 150€ 100 – 200

Benieuwd naar een totaalprijs voor jouw project? Neem dan zeker contact op met meerdere gevelwerkers uit je buurt voor gericht advies en prijzen op maat. Dat kan gratis en vrijblijvend dankzij onze offerteservice!

 

gevelbekleding houtlook

 

Houtlook gevelbekleding plaatsen: stappenplan

Wil je je gevel renoveren met een nieuwe bekleding? Of gaat het om een nieuwbouw? Dan combineer je je houtlook gevelbekleding best met gevelisolatie. Zo voldoe je aan alle normen en verlaag je efficiënt je energiekosten. Een gevelspecialist gaat bij de plaatsing als volgt te werk:

 

 1. Gevel voorbereiden en isolatie plaatsen

  Eerst analyseert een vakspecialist je huidige gevel en bereidt die correct voor indien nodig. Daarna brengt hij een laag gevelisolatie aan met harde en vochtwerende kunststof platen. Door die naadloze, luchtdichte isolatielaag ben je zeker van een optimaal rendement.

 2. Regelwerk en profielen plaatsen

  In een volgende fase is het tijd om verticale en eventueel ook nog horizontale latten tegen de isolatie aan te brengen. De gevelspecialist zorgt daarbij voor een luchtspouw tussen die isolatie en je gevelafwerking. Zo is er voldoende ventilatie, kan vocht ontsnappen en blijven alle materialen mooi droog en stabiel.

 3. Houtlook gevelbekleding monteren

  Ten slotte brengt je gevelwerker jouw gekozen blokprofielen, sidings, panelen, … aan op het regelwerk. Daarvoor gebruikt hij speciale, roestvrije bevestigingsschroeven. Zowel een horizontale als verticale montage is mogelijk, ongeacht het materiaal van je gevelafwerking.

Op zoek naar een ervaren gevelwerker bij jou in de buurt? Die vind je gegarandeerd snel en eenvoudig dankzij de offerteservice van Solvari. Start nu je gratis aanvraag!

 

Zelf plaatsen of gevelspecialist inschakelen?

Wil je zeker zijn van een optimaal eindresultaat? Dan laat je de plaatsing van je houtlook gevelbekleding best over aan een ervaren gevelspecialist. Zo kan je zeker rekenen op…

 

 • Advies op maat van jouw project: welk materiaal kies jij het best binnen jouw budget? Past een horizontale of verticale montage het best bij jouw woning? Laat je ook best gevelisolatie plaatsen? Een ervaren vakbedrijf bespreekt met jou je project van a tot z. Zo neem je een goed geïnformeerde beslissing als je met een vakspecialist samenwerkt.
 • Kwaliteitsvolle materialen: een professioneel vakbedrijf werkt natuurlijk enkel met houtlook gevelbekledingen van topkwaliteit. Hetzelfde geldt voor andere materialen als de gevelisolatie, het regelwerk, enz. Je bent dus 100% zeker van een duurzame gevel waar je vele jaren van geniet.
 • Correcte en snelle plaatsing: een vakspecialist zorgt ervoor dat je nieuwe gevelafwerking geplaatst is volgens de regels van de kunst. Zo heb je geen last van vochtproblemen, koudebruggen in je isolatie, … Bovendien gaat de montage ook erg snel.
 • Premies & financiële voordelen: combineer je je nieuwe gevelafwerking met isolatie? Dan krijg je voor je project een mooie Mijn VerbouwPremie. En is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je ook slechts 6% btw op alle arbeids- en materiaalkosten.

Wil je meerdere vakbedrijven vergelijken? Goed idee, zo kies je zeker een geschikte gevelspecialist voor jouw project. Het enige wat je moet doen, is het offerteformulier van Solvari invullen:

 

 

Offertes voor gevelbekleding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers