Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelwerken: Prijzen en mogelijkheden

Met gevelwerken laat je er elk gebouw weer als nieuw uitzien en bescherm je het tegen externe factoren die de architectuur van de woning kunnen schaden. Een overzicht van de verschillende soorten gevelwerken die uitgevoerd kunnen worden vind je terug op deze pagina.

 

1. Gevel bekleden

Wanneer de conditie van de gevel te wensen overlaat en renovatie gewenst is, dan kun je ervoor kiezen om de gevel te laten bekleden met een nieuwe gevelafwerking. Er zijn een aantal verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Steenstrips, crepi en hout zijn veel gebruikte gevelbekledingen. Ze zijn perfect te combineren met isolatie en geven de woning een vernieuwd uitzicht. In onderstaande tabel vind je alvast enkele richtprijzen voor het bekleden van de gevel met deze materialen:

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs/m² zonder isolatie
(excl. btw)
Gemiddelde prijs/m² met isolatie
(excl.btw)*
Steenstrips150-200 euro200-250 euro
Hout100-150 euro120-250 euro
Crepi 40-80 euro100-140 euro
*Prijs met isolatie sterk afhankelijk van type isolatiemateriaal en dikte van de isolatielaag.

 

gevelwerken steenstrips Steenstrips

Steenstrips zijn erg geschikt voor het renoveren van bakstenen gevels. Steenstrips kosten een fractie van een nieuwe muur en zijn, wanneer professioneel aangebracht haast niet van gemetselde bakstenen te onderscheiden. Je kunt steenstrips goed combineren met isolatie en ze laten zich relatief eenvoudig op de gevel aanbrengen. Voordelen: uitzicht van baksteen blijft behouden.
Lees hier meer over steenstrips bij gevelrenovatie.

 

crepi gevelwerken

Crepi

Crepi is een gevelpleister die rechtstreeks op de gevel kan worden aangebracht. Crepi is geschikt voor verschillende soorten ondergronden en is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kunt het, indien gewenst, perfect combineren met buitengevelisolatie wat ten goede komt aan de energieprestatie van de woning. Voordelen: Flexibel en combineerbaar met isolatie.
Lees hier meer over crepi als gevelbekleding.

 

Gevelwerken hout

Hout

Hout is een veelzijdig product en het wordt al eeuwen toegepast als gevelafwerking. Het is een makkelijk te verwerken materiaal met een authentieke look en is geschikt voor allerlei soorten woningen (zowel modern als landelijk). Als gevelbekleding zijn zowel de verduurzaamde houtsoorten als de (tropische) hardhoutsoorten geschikt. Deze houtsoorten zijn vochtbestendig. Voordelen: natuurlijk materiaal, authentiek karakter
Lees hier meer over een houten gevelbekleding

 

Wil je een nieuwe gevelbekleding laten plaatsen? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in gevelwerken. Klik hier voor meer info.
Voor offertes voor het bepleisteren van de gevel kan je terecht op deze pagina.

 

2. Gevel reinigen en herstellen

Een gevel staat bloot aan externe invloeden en kan hierdoor vervuild raken met mossen, algen, roet, graffiti en andere vormen van vervuiling. Ook het voegwerk van de woning krijgt het door weersinvloeden zwaar te verduren. Door de gevel te reinigen en het voegwerk te herstellen, ziet de woning er weer als nieuw uit en neemt de waarde ervan toe. Welke gevelwerken je kan uitvoeren om je gevel weer in ere te laten herstellen vind je hier:

 

Zandstralen oude gevel

Zandstralen en nevelstralen

Bij het zandstralen van een gevel spuit men een fijn straalmiddel (niet noodzakelijk zand) onder druk op de muur waardoor het oppervlak als het ware schoongepoetst wordt. Zandstralen doet men vooral bij hardnekkige vervuiling van de gevel door bijvoorbeeld roetaanslag (smog), graffiti, en vergrijzing van stenen. Ook voor het verwijderen van oude verflagen is zandstralen een goede methode. Poreuze gevels worden beter behandeld met andere reinigingsmethoden. Nevelstralen is in feite een delicatere versie van zandstralen en is geschikt voor mildere vervuiling.
Lees hier meer over gevels zandstralen.

 

Gevelwerken stoomreinigen

Stoomreinigen

Wanneer de vervuiling niet al te diep is aangehecht, zoals bij vervuiling door mossen en algen, dan is stoomreiniging vaak een aangewezen methode. Hierbij wordt hete stoom op de vervuiling gespoten waarna deze makkelijk verwijderd kan worden. De gevel moet wel in goede conditie zijn en de gevelstenen mogen niet erg kwetsbaar zijn.

Stoomreinigen is een milieuvriendelijke manier van reinigen die relatief goedkoop is. Geschikt voor: verwijdering van mossen en algen en andere oppervlakkige vervuiling.
Lees hier meer over het stoomreinigen van gevels.

 

Gevels chemisch reinigen

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is een techniek waarbij een (biologisch) schoonmaakmiddel op de vervuiling wordt aangebracht. Na een bepaalde inwerktijd spuit men de gevel met water of stoom schoon waarbij de vervuiling wordt verwijderd.

Deze methode wordt soms ook bij monumenten toegepast omdat het risico op beschadigingen van de de stenen en het voegwerk minder groot is dan bij andere reinigingstechnieken.Geschikt voor: verwijdering van verfresten, roet en andere verontreinigingen.
Lees hier meer over chemische reiniging van gevels.

 

gevel impregneren

Gevel impregneren

Na het reinigen van de gevel is het in sommige gevallen aan te raden om deze te laten impregneren. De gevel krijgt dan een soort beschermlaagje waardoor mossen en algen zich minder makkelijk kunnen hechten en de gevel minder makkelijk vervuild raakt.

Ook bij problemen met doorslaand vocht kan gevelimpregnatie uitkomst bieden. Het impregneren van gevels wordt vaak toegepast wanneer spouwmuurisolatie aangebracht wordt en de gevel dus geen vocht meer mag absorberen.
Lees hier meer over het impregneren van buitenmuren.

 

Gevelrenovatie voegwerk

Herstellen voegwerk

Het voegwerk van de woning is aan slijtage onderhevig en kan na tientallen jaren poreus gaan worden en verbrokkelen. Aangezien de voegen belangrijk zijn voor de stabiliteit van de gevel en de waterdichtheid ervan, is het belangrijk om beschadigd voegwerk zo snel mogelijk te laten herstellen.

Hierbij worden de oude voegen uitgeslepen of uitgehakt en wordt de gevel van een nieuw voegwerk voorzien. Door te kiezen voor een nieuw voegkleur kan je woning een totaal nieuwe, hedendaagse uitstraling krijgen.
Lees hier meer over het renoveren van voegwerk.

 

Wil je je gevel laten reinigen door een vakman? Vraag hier gratis offertes op maat aan.
Vrijblijvende offertes aanvragen voor het impregneren van gevels kan op deze pagina.

 

Gevelwerken isolatie

 

3. Gevel isoleren

Met gevelisolatie kun je flink wat energie besparen en je kunt het goed combineren met renovatiewerkzaamheden aan de gevel. Indien je bijvoorbeeld een nieuwe gevelafwerking verkiest, dan is het aan te raden om gelijk ook isolatie aan te laten brengen zodat je de investering op termijn terug kunt verdienen. Zeker wanneer je de premies voor gevelisolatie meetelt, is dit aantrekkelijk.


Gevel langs buiten isoleren

Dit is de meest effectieve maar ook duurste manier van isoleren waarbij het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de gevel wordt aangebracht. Deze kan vervolgens afgewerkt worden met steenstrips, crepi, hout of andere vorm van gevelafwerking.

 

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop en heeft een geringe terugverdientijd. Bij spouwmuurisolatie boort men een aantal gaten in de gevel en vult men vervolgens de spouw met een isolatiemateriaal, bijvoorbeeld: glaswol, pur of polystyreen parels. Het is een kleine ingreep die erg effectief is en waarmee je gemiddeld 30% op de energiekosten kunt besparen.

 

Gevel langs binnen isoleren

Wanneer spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie geen aangewezen optie is, kun je ervoor kiezen om de binnenmuren te isoleren. Hiervoor kan isolatie met voorzetwanden worden gebruikt maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Binnenmuurisolatie is minder effectief als buitengevelisolatie maar je kunt er zeker energie mee besparen.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers