Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel stoomreinigen

Gevelreiniging met behulp van stoom is vooral geschikt bij gevels die regelmatig gereinigd worden en waarbij het vuil niet te diep aangehecht is. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier van reinigen maar desondanks niet voor alle gevelmaterialen geschikt. Voor welke geveltypen stoomreiniging geschikt is en wat de voor- en nadelen van deze methode zijn, kun je lezen in onderstaand artikel.

Snel naar: Werkwijzewelk type gevelvoor- en nadelenprijsimpregneren

 

stomen gevel Werkwijze en weetjes over het reinigen met stoom

Voordat men overgaat tot het reinigen met stoom, wordt de gevel eerst van onder naar boven bevochtigd. Daarna gaat men met een zogenaamde stoomgenerator aan de slag. Met dit apparaat spuit men verzadigde stoom onder een temperatuur van 120 tot 160 °C op de gevel. Afhankelijk van de ondergrond en het gewenste resultaat wordt de waterdruk ingesteld op 2 tot 6 bar. Er worden aan het water geen chemicaliën of andere schoonmaakmiddelen toegevoegd. De stoom die gebruikt wordt bij het reinigen is verzadigd. Wanneer deze contact maakt met de gevel condenseert de stoom en lost het vuil tijdens dit proces ook op. Na de behandeling wordt de muur nog een keer grondig afgespoeld met water.

 

Benieuwd hoeveel het laten stoomreinigen van uw gevel zal kosten?
✓ Via onze offertepagina kan u vrijblijvende offertes aanvragen bij erkende bedrijven.

 

Voor welk type gevel is stoomreiniging geschikt?

Het reinigen met stoom is vooral bedoelt voor gevels die in redelijk goede conditie verkeren en waarbij de vervuiling niet te diep is aangehecht. Je kunt hierbij denken aan een vervuiling met mos of alg. Je kunt er beter niet voor kiezen wanneer er sprake is van fijne of oude materialen.

Ook al is de druk bij het reinigen met stoom niet zo hoog, door plotselinge temperatuurverschillen kunnen sommige materialen gaan barsten. Daarnaast kan het ook gebeuren dat door de stoom de minerale zouten, die zich in de gevel bevinden, gaan oplossen. Hierdoor kan er een zoutuitbloei op de gevel gaan ontstaan.

Ook het voegwerk kan in bepaalde gevallen door zoutkristallen beschadigen. Dit zijn neveneffecten die niet in alle gevallen optreden maar er moet wel rekening mee worden gehouden. Daarom is het ten zeerste aangeraden om je gevel door een ervaren vakman te laten stoomreinigen. Klik hier om met vakmannen uit jouw buurt in contact te komen en ontvang hun prijzen op maat.

 

Gevel stoomreinigen

Voordelen van stoomreiniging

-Het platina van de stenen blijft netjes behouden en raakt niet beschadigd.
– Het is een uiterst milieuvriendelijke techniek. Er komen geen chemicaliën aan te pas.
– In vergelijking met andere reinigingsmethoden is het goedkoop.
– Het is een zachte manier van reinigen waardoor het op meerdere ondergronden toegepast kan worden.
– Er wordt weinig water de gevel ingebracht.

 

Mogelijke nadelen van stoomreiniging

– Niet goed toepasbaar op oude kwetsbare materialen.
– Het reinigt alleen oppervlakkige vervuiling.
– Zoutbloei kan ontstaan op bepaalde steensoorten.

 

Prijs gevel laten stomen reinigen

Het laten stoomreinigen van de gevel is in vergelijking tot andere straaltechnieken zoals zandstralen, nevelstralen en chemisch reinigen, erg goedkoop. Je moet hierbij denken aan € 5 à 10 per m² (incl. btw). Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie, de bereikbaarheid (is een hoogtewerker nodig?), de oppervlakte, de conditie van de gevel, … Voor een vrijblijvende prijs op maat kan u online prijzen aanvragen via ons offerteformulier op deze pagina.

 

Laat de gevel gelijktijdig impregneren

Wanneer je veel last hebt van vervuiling door mos, algen of schimmels, dan kan het wel eens de moeite waard zijn om de gevel te laten impregneren met een waterafstotend middel. Hierdoor krijgen mossen en algen geen kans meer om zich op de gevel af te zetten. Een bijkomend voordeel is dat je dan binnen in de woning ook geen last meer hebt van doorslaand vocht. Daarnaast is de gevel beter beschermd tegen vorstschade.

Als je het impregneren gelijktijdig laat uitvoeren met de reiniging zal de prijs ook een pak lager liggen dan wanneer je de werken afzonderlijk laat uitvoeren. Een voorwaarde voor impregnatie is overigens wel dat het voegwerk in goede staat moet zijn. Wanneer een gevel namelijk behandeld is, zal regenwater makkelijker naar beneden druipen. Mochten er dan scheurtjes in de voegen zitten, dan wordt de muur op bepaalde plekken alsnog vochtig. Bij het reinigen van uw gevel worden openingen dan ook meteen gedicht.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreiniger