Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelspecialist

Is je gevel dringend aan een renovatie toe? Of wil je een nieuwe uitstraling voor je woning creëren? Bij gevelwerken is een beroep doen op de juiste vakman essentieel. In dit artikel helpen we je bij je zoektocht naar de beste gevelspecialist voor jouw project. Met welke factoren moet je rekening houden? Hoeveel betaal je gemiddeld voor gevelwerken? En hoe vergelijk je gericht offertes? Je ontdekt het hier!

Ga snel naar:
Werkwijze gevelspecialist
Prijs gevelrenovatie
5 Tips: hoe voorstellen vergelijken?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Hoe kies ik de juiste gevelspecialist voor mijn project?

De beste gevelspecialist voor je project vinden… Het lijkt vanzelfsprekender dan het is. De ervaring en vakkennis van de vakman speelt natuurlijk een rol, maar ook hoe het contact met jou verloopt. Met welke elementen moet je zeker rekening houden bij het kiezen van de juiste gevelspecialist? We zetten enkele belangrijke aandachtspunten op een rij:

 

1. Welke adviezen geeft hij voor jouw gevelproject?

Een gevelspecialist zal altijd eerst je gevel grondig inspecteren en je dan advies op maat geven. Die adviezen kunnen verschillen van vakman tot vakman. Elke expert heeft namelijk zijn eigen mening en ervaring. Het is belangrijk om die adviezen grondig te bespreken. Welk type houten gevelbekleding raadt een vakman bv. aan en waarom? Om welke reden kiest de gevelspecialist eerder voor spuitkurk in plaats van crepi om je buitenmuur te bezetten? Door deze adviezen grondig te bekijken, maak je een weloverwogen keuze.

Belangrijk: naast de adviezen en werkwijzen kan je tegelijk de kosten voor je project naast elkaar leggen. Zo ben je ook zeker van een correcte prijs voor jouw gevelproject. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere gevelspecialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

2. Is hij gespecialiseerd in 1 of meerdere materialen?

Dankzij onze offertedienst kom je in contact met verschillende gespecialiseerde gevelspecialisten voor jouw project. Weet je al met welk materiaal je wil werken, bv. steenstrips of gevelpanelen in kunststof? Dan is het aangeraden om voor een gevelspecialist te kiezen die vooral met dat materiaal werkt. Zo ben je zeker dat je kan genieten van je gedroomde gevelrenovatie op lange termijn. Die expertise rond een specifiek materiaal is ook belangrijk met het oog op voldoende mogelijkheden qua uitvoeringen.

 

3. Houdt hij voldoende rekening met je budget?

Je beschikbare budget is natuurlijk een belangrijke factor bij de renovatie van je gevel. Heb je een bepaald bedrag voor ogen? Kies dan voor een gevelspecialist die met je meedenkt om je project binnen dat budget te realiseren. Zo kan je naast een dure houten gevelbekleding ook kiezen voor een budgetvriendelijke gevelbepleistering. En in sommige gevallen is een nieuwe gevelbekleding zelfs niet nodig en volstaat een reiniging of het herstellen van je voegwerk.

 

4. Zijn de vorige realisaties van de gevelspecialist geslaagd?

De beste manier om de expertise van een gevelwerker te beoordelen? Dat is zijn werk bekijken met je eigen ogen. Als een vakman recent een gevelrenovatie in jouw regio gedaan heeft, is het dus een goed idee om die woning te gaan bekijken. Durf de gevelwerker gerust ook te vragen naar die vorige projecten. Een vakman die trots is op zijn werk zal je met plezier meer uitleg geven, foto’s tonen, … Zo doe je ook nog extra inspiratie op voor je eigen gevelrenovatie.

 

5. Gaat het om een vakman actief in je buurt?

Je kiest sowieso best voor een gevelspecialist die actief is in jouw regio. Zo betaal je minder verplaatsingskosten dan bij een vakman bij wie dat niet het geval is.Vooral bij een grote gevelrenovatie die meerdere dagen/weken duurt is dat erg belangrijk. Vergelijk daarnaast ook die verplaatsingskosten op de offertes van de gevelspecialisten. Zijn er aanzienlijke gradaties? Spreek hen dan zeker aan op de verschillen voor die specifieke kostenpost.

 

Vergelijken loont: vraag offertes aan bij meerdere gevelspecialisten!

Via ons offerteformulier kom je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere geschikte gevelspecialisten voor jouw project. Zo kan je vlot en gericht hun voorstellen vergelijken op vlak van adviezen, materialen, uitvoertermijnen en natuurlijk ook de eindprijs. Dat is de beste garantie om een goed beeld te krijgen op de mogelijkheden voor jouw gevelrenovatie en een doordachte keuze te maken.

Gratis offertes vergelijken?  Je kan vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere gevelwerkers actief in je buurt via onze offertepagina. Start hier je aanvraag.

 

gevelspecialist

 

Werkwijze gevelspecialist: van offerte tot oplevering

Heb je offertes aangevraagd bij meerdere gevelwerkers actief in je buurt via onze offertedienst? Dan nemen die experts snel telefonisch contact met je op. Maar hoe gaat een vakman daarna te werk? Een kort overzicht van de belangrijkste stappen:

 

 1. Kennismaking en bespreking project

  Na een 1e telefonisch contact komt de gevelspecialist bij je langs voor een plaatsbezoek. Hij bespreekt met jou je verwachtingen en voert een grondige inspectie van je gevel uit. Zo krijgt de vakman een goed zicht op de mogelijkheden voor je project. Is het bv. voldoende om je crepi te herstellen of is een nieuwe pleisterlaag nodig? Volstaat een gevelreiniging of is het beter om je buitenmuur opnieuw te bezetten vanwege zwaardere schade?

 2. Offerte & planning opmaken

  Op basis van zijn inspectie en jullie bespreking maakt de gevelspecialist een eerste offerte en eventueel ook al een planning op. Indien gewenst kan je dit voorstel verder gedetailleerd bespreken tijdens een 2e gesprek. Eventuele wijzigingen aan het voorstel zijn in deze fase uiteraard nog altijd mogelijk.

 3. Offertes vergelijken & akkoord geven

  Heb je verschillende offertes van gevelspecialisten ontvangen? Dan kan je nu grondig en gericht deze voorstellen vergelijken. Als je de knoop definitief hebt doorgehakt, kan je contact opnemen met de vakman van je keuze en je akkoord geven.

 4. Gevelrenovatie uitvoeren

  Na je akkoord komt de gevelwerker bij je langs op de afgesproken datum om aan je gevelrenovatie te beginnen. Die uitvoeringstermijn hangt vooral af van de planning van de vakman en de urgentie van de werkzaamheden. Kamp je bv. met grote vochtproblemen door doorslaand vocht of wil je gewoon je woning in een nieuw kleedje steken met een gevelbekleding in eik of padouk?

 

Prijs gevelrenovatie

De prijs voor je gevelrenovatie hangt vooral af van het type gevelwerken, de oppervlakte van je gevel, de gebruikte materialen, de moeilijkheidsgraad van de werken, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen per type gevelrenovatie:

Type gevelrenovatieGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Gevel bekleden (excl. isolatie)€ 50 à 200
Gevel bekleden (incl. isolatie)€ 80 à 250
Gevel reinigen€ 5 à 20
Gevel schilderen/kaleien€ 20 à 40
Voegwerk herstellen (verwijderen + hervoegen)€ 35 à 160

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De exacte kosten voor jouw gevelrenovatie kunnen ook variëren van gevelspecialist tot gevelspecialist. Wil je gericht prijzen, maar ook voorgestelde materialen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken? Dan vraag je best voorstellen aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

gevelspecialisten

 

Hoe gericht offertes vergelijken?

Heb je de voorstellen van meerdere gevelspecialisten actief in je buurt ontvangen? Dan komt het er nu op aan om die gericht naast elkaar te leggen. Maar hoe doe je dat precies? We overlopen 5 belangrijke tips:

 

TIP 1: vergelijk de verschillende kostenposten

Je legt best de materiaal-, arbeids- en verplaatsingskosten van de verschillende gevelspecialisten naast elkaar. Kijk ook na of de vakmannen werken met een totaalprijs voor je project of met een vaste uurprijs. Zeker bij grotere projecten is zo’n totaalprijs interessanter. Het gaat om een optelling van hun vaste kosten en de gemiddelde prijzen van de gevelwerken per m². Zo weet je op voorhand waar je aan toe bent.

 

TIP 2: check welke werkzaamheden wel of niet inbegrepen zijn

Ga goed na welke werken opgenomen zijn in de eindprijs op de offertes. Rekent een gevelspecialist de analyse van je gevel bv. extra aan of niet? En hoe zit het met voorbereidende werken als het afplakken van je ramen en deuren, voorafgaande kleine herstellingen, de opkuis achteraf en het afvoeren van puin, …? Zorg dat je een zo precies mogelijk beeld hebt van wat de eindprijs op de offerte omvat.

 

TIP 3: denk aan de voorbereiding en afwerking van je gevel

Wil je graag eventueel zelf bepaalde voorbereidende werken uitvoeren om kosten uit te sparen? Of stelt de gevelspecialist voor om je opgefriste buitenmuur achteraf nog te impregneren met een vochtwerende coating voor extra bescherming? Je staat best stil bij zowel de voorbereiding als afwerking van je gevelrenovatie. Bespreek je wensen met de gevelspecialisten en maak hierover goede afspraken.

 

TIP 4: let op de uitvoeringstermijnen

De uitvoeringstermijnen van de gevelwerken kunnen behoorlijk verschillen van vakman tot vakman. Bekijk dus samen met je gecontacteerde gevelspecialisten zeker wat mogelijk is qua planning. Hou daarbij ook rekening met eventuele andere werkzaamheden aan je woning. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en zorg je ervoor dat eventuele verschillende werken mooi op elkaar volgen.

 

TIP 5: kijk naar de voorwaarden en de garantieregeling

Is het duidelijk en transparant onder welke voorwaarden de gevelspecialisten je gevelrenovatie uitvoeren? En welke garantieregeling biedt je vakman voor de uitgevoerde werken en de materialen? Dat ga je best goed na om financieel beschermd te zijn bij eventuele problemen tijdens of na je gevelrenovatie. Die voorwaarden en garanties kunnen verschillen per vakman. Kijk dus zeker goed naar de kleine lettertjes op de offertes.

Vrijblijvend offertes van gevelspecialisten vergelijken?  Dat kan! Vul gewoon het onderstaande contactformulier in en ontvang 2 à 3 offertes van gevelwerkers actief in jouw regio. Daarna kan je deze voorstellen gericht vergelijken en de beste gevelspecialist voor je project kiezen!

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers