Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie Antwerpen

Antwerpen is één van de oudste provincies en herbergt heel wat oude gebouwen met waardevolle gevels. Afhankelijk van het type gevelsteen, verontreiniging en beschadiging kunnen diverse methoden toegepast worden als gevelrenovatie of gevelreiniging. Een overzicht van onze diverse mogelijkheden met hun prijzen vindt u hier:

 

Reinigen gevel zandstralen

Zandstralen

Zandstralen is een milieuvriendelijke techniek om gevels te renoveren. Bestaat je gevel uit poreuze gevelstenen, welke in Antwerpen voornamelijk terug te vinden zijn bij gebouwen voor de jaren ’30, dan is zandstralen geen optie. In nieuwere buitensteden zoals WIlrijk, Merksem, Deurne, Ekeren en Berchem vormt dit vaak geen enkel probleem.

 

Prijs: Vanaf € 11 per vierkante meter
Lees hier meer over zandstralen.

 

 

gevelreinigen stoom

Stoomreinigen bij renovatie oude gevels in Antwerpen

In tegenstelling tot zandstralen zal bij stoomreiniging de kracht niet gehaald worden uit de druksterkte, maar wel uit de temperatuur van het water. Deze techniek van gevelrenovatie is vooral populair bij oudere gebouwen in Antwerpen welke bestaan uit kalkstenen en zandstenen. Het reinigen zelf neemt iets meer tijd in beslag maar is wel relatief goedkoop aangezien er minder grondstoffen nodig zijn.

 

Prijs: Vanaf € 5 per vierkante meter
Lees hier meer over stoomreinigen.

 

Chemisch reinigen

Chemische gevelreiniging regio Antwerpen

Als er hardnekkig vuil aanwezig is zal stoomreinigen alleen niet volstaan en moet er ook gebruikgemaakt worden van een biologisch of chemisch reinigingsmiddel. In drukke regio’s zoals Borgerhout, Deurne, Wilrijk, Hoboken, Berendrecht, Berchem en Brasschaat is heel wat verkeer waardoor de gevel heel wat te verduren krijgt. Op rustige locaties zoals Hoevenen, Kapellen, Wijnegem, Edegem, Aartselaar, Borsbeek en Wommelgem is dit minder van belang.

Prijs: Vanaf € 5 per vierkante meter
Lees hier meer over chemisch reinigen.

 

 

Nieuwe gevelbekleding, schilderen of hervoegen

Is de gevel zodanig beschadigd dat een gevelreining alleen niet voldoende is, dan kan er gedacht worden aan het herstellen van de gevel door deze te schilderen, opnieuw te voegen of een nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Meer informatie hierover lees je in onderstaande artikels:
Voegwerk herstellen
Gevelrenovatie met steenstrips
Gevel bezetten met crepi

 

Realisaties gevelrenovatie: voor en na

Gevelrenovatie Antwerpen Op bovenstaande foto zie je een mooi voorbeeld van een gerenoveerde beschermde gevel. De woning langs de linkerzijde werd nog niet gerenoveerd en het verschil is duidelijk merkbaar. Dit type gevels zijn erg vaak terug te vinden in Antwerpen en kunnen heel wat meer klasse uitstralen door ze zorgvuldig te restaureren.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers