Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie Gent

Gent is een stad met een historische centrum waar er geleefd wordt. De prachtige oude gevels vind je terug doorheen alle straten en pleinen. Om deze te renoveren of te reinigen, kan men gebruikmaken maken van verschillende technieken. Hier vind je een overzicht van de diverse methoden en hun prijzen.

 

Gevel zandstralen

Wil je jouw gevel reinigen op een milieuvriendelijke manier, kies je best voor zandstralen. Let wel op! Als je gevel is opgetrokken uit poreuze gevelstenen is zandstralen geen optie. Dit is vooral het geval bij gebouwen van voor de jaren ’30 en Gent is gevuld met oude, authentieke gevels.

Prijs: Vanaf €11 per vierkante meter
Lees meer over zandstralen.

 

Gevelreiniging bij de renovatie van een oude gevel in Gent

Gevelrenovatie Gent

Bij hardnekkig vuil zal stoomreinigen niet voldoende zijn en moet er veeleer gekozen worden voor een biologisch of chemisch reinigingsproduct. Hoeveel je gevel krijgt te verduren qua vervuiling is afhankelijk van het aantal verkeer. In drukke regio’s is de kans groot dat je zal moeten kiezen voor chemische gevelreiniging in plaats van stoomreinigen.

Prijs: Vanaf €6 euro per vierkante meter
Lees hier meer over chemisch reinigen.

 

 

Stoomreinigen

Stoomreinigen is een populaire keuze bij de oudere gebouwen in Gent omdat het in tegenstelling tot zandstralen de kracht niet haalt uit de druksterkte. De temperatuur van het water zal ervoor zorgen dat je gevel er weer nieuw uitziet. Stoomreinigen is ideaal voor gevels uit kalksteen of zandsteen. De techniek neemt meer tijd in beslag dan zandstralen maar is wel relatief goedkoop doordat het minder grondstoffen vergt.

Prijs: Vanaf €5 per vierkante meter
Lees meer over stoomreinigen.

 

 

Kostprijs gevelrenovatie

Gevel reinigen Gent

Offertes aanvragen bij gespecialiseerde firma’s uit regio Gent ? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en ontvang vrijblijvend diagnoses en prijzen op maat van uw project:
– Offertes aanvragen voor gevelreiniging
– Offertes aanvragen voor gevelbekleding
– Offertes aanvragen om de gevel te schilderen
– Offertes aanvragen voor gevelisolatie

 

 

Schilderen, hervoegen of nieuwe gevelbekleding

Het is echter mogelijk dat jouw gevel zo beschadigd is dat een gevelreiniging alleen niet zal volstaan. Als dit het geval is, zal je moeten nadenken over het effectief herstellen van jouw gevel. De grote van de schade zal bepalen of je best kiest voor herschilderen, opnieuw voegen of het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding. Informatie hierover vind je terug in onderstaande artikels:
Voegwerk herstellen.
Gevelrenovatie met steenstrips.
Gevel bezetten met crepi.

 

Realisatie gevelrenovatie in Gent: Voor en Na

Het aanpakken van jouw oude gevel met één van bovenstaande technieken krijg je vaak verbluffende resultaten. Het kan zelfs ineens voorvallen dat jouw gevel wit blijkt in plaats van donkergrijs zoals op onderstaand voorbeeld.

Gevel renoveren voor en na - Gent

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers