Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie Mechelen

Woon je in of rond Mechelen en is je gevel aan een renovatie toe? Goed nieuws, op deze pagina vind je vlot gespecialiseerde vakmannen voor een gevelrenovatie in Mechelen en zijn deelgemeentes Muizen, Hombeek, Leest, Heffen en Walem. Je ontdekt ook een helder prijsoverzicht per type gevelwerken en enkele concrete tips om gericht offertes te vergelijken. Wil je graag al meteen advies en prijzen op maat van jouw project aanvragen? Maak dan zeker gebruik van onze offerteservice.

Ga snel naar:
Prijs gevelrenovatie
Hoe offertes vergelijken?
Overzicht gevelwerkers Mechelen

Ontvang gratis offertes

 

 

3 TIPS bij het kiezen van een gevelwerker in Mechelen

Hoe vind je de juiste gevelwerker voor je gevelrenovatie in Mechelen en omgeving? Enkele tips op een rij:

 

gevel schilderen mechelen TIP 1: Kies een gevelwerker met de juiste specialisatie(s)

Er bestaan verschillende soorten gevelwerken. Je kan je gevel laten schilderen, reinigen, isoleren, bekleden met een nieuwe gevelbekleding, enz. Het is belangrijk om een gevelwerker in te schakelen die gespecialiseerd is in de werkzaamheden die jij wil laten uitvoeren. Zo ben je zeker van een correcte, efficiënte uitvoering van je gevelrenovatie met kwaliteitsvolle materialen. Dankzij de ervaring en de expertise van je gekozen vakman kan je ook jarenlang genieten van een optimaal eindresultaat.

Belangrijk: samenwerken met een specialist staat niet noodzakelijk gelijk aan extra kosten. Integendeel, een gespecialiseerde gevelwerker werkt vlot en efficiënt. Dat vertaalt zich in minder werkuren. Bovendien kunnen ze vaak scherpe prijzen krijgen voor de materialen en producten die ze gebruiken. Een vakman brengt ook altijd zelf zijn gereedschap mee.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat.

 

gevel verven mechelen TIP 2: Laat je goed informeren en adviseren

Professionele gevelwerkers geven je graag gericht advies op maat van jouw gevelrenovatie. Laat je je gevel bv. beter zand- of nevelstralen? Welke gevelbekleding past het best bij jouw woning? Wat is het verschil tussen je gevel cementeren of kaleien? Door je project te bespreken met een vakman kom je ongetwijfeld tot nieuwe ideeën en inzichten. Zo kan een vakman je informeren over de onderhoudsvriendelijkheid van een bepaalde gevelbekleding, het nut van het impregneren van je gevel, enz.

Belangrijk: elke gevelwerker heeft zijn eigen ervaring en dus ook zijn eigen mening. Wil je een duidelijk overzicht krijgen van alle mogelijkheden voor jouw project? Ga dan te rade bij minstens 2 à 3 gevelwerkers voor je gevelrenovatie in Mechelen. Zo kan je niet alleen adviezen, maar ook prijzen, materialen, … vergelijken.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat.

 

gevel reinigen mechelen TIP 3: Kijk verder dan alleen de prijs

De kostprijs speelt uiteraard mee bij de keuze voor een gevelwerker, maar het is niet het enige dat telt. Een vakman met uitstekende referenties en tonnen expertise kan misschien duurder zijn, maar op termijn kan hij je ook geld uitsparen. Je bent namelijk zeker dat de uitvoering van je gevelrenovatie volgens de regels van de kunst gebeurt en enkel met duurzame, hoogwaardige materialen en producten. Dat gedroomde, langdurige eindresultaat is die meerprijs in dat geval meer dan waard.

Belangrijk: gespecialiseerde gevelwerkers gaan prat op topkwaliteit. Vraag hen dus zeker naar hun eerdere realisaties. Ze zullen je graag foto’s tonen van vorige projecten. Zo krijg je niet alleen een goed beeld van hun expertise, je doet ook nog eens extra inspiratie op voor je eigen gevelrenovatie.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat.

 

Prijs gevelrenovatie Mechelen

De kostprijs voor een gevelrenovatie in Mechelen en zijn deelgemeentes Muizen, Hombeek, Leest, Heffen en Walem loopt gelijk met die in de rest van Vlaanderen. De uiteindelijke kosten voor jouw project zullen afhangen van het soort gevelwerken, de oppervlakte van je gevel, de gekozen materialen, de bereikbaarheid van je woning, … We zetten graag enkele richtprijzen op een rij:

Type gevelrenovatieGemiddelde prijs per m²
(incl. btw en plaatsing)
Gevel bekleden€ 100 à 200
Gevel schilderen / kaleien€ 20 à 40
Gevel bepleisteren€ 40 à 80
Gevel reinigen€ 5 à 20
Gevel isoleren€ 100 à 160
Voegwerk herstellen (verwijderen + hervoegen)€ 35 à 160

TIP: ga je in zee met een gespecialiseerde gevelwerker en is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Laat je je gevel isoleren door een vakman? Dan kom je in aanmerking voor de isolatiepremie van de netbeheerder en nog enkele andere financiële voordelen. Benieuwd naar een richtprijs voor jouw gevelrenovatie in Mechelen? Je kan gratis offertes aanvragen bij gevelwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

gevelrenovatie mechelen

Hoe offertes vergelijken?

Heb je verschillende offertes ontvangen voor je gevelrenovatie in Mechelen? Dan komt het er nu op aan om die gericht met elkaar te vergelijken. Maar hoe doe je dat precies? Enkele concrete tips op een rij:

 

1) Leg de verschillende kostenposten naast elkaar

Op de offertes zal je verschillende kostenposten aantreffen. Denk maar aan de arbeidskosten van de gevelwerkers en de kosten die ze aanrekenen voor hun materiaal. Het is belangrijk om die goed naast elkaar te leggen. Deze kosten kunnen namelijk aanzienlijk verschillen van vakman tot vakman. Hetzelfde geldt voor de verplaatsingskosten. Wil je vermijden dat die hoog oplopen? Ga dan in zee met een gevelwerker die actief is in jouw buurt.

 

2) Gaat het om een totaalprijs of een uurprijs?

Wil je een goed beeld krijgen van de uiteindelijke kostprijs voor jouw gevelrenovatie in Mechelen? Vraag de gevelwerkers dan om een totaalprijs. Dat is een optelling van hun vaste kosten en de gemiddelde prijzen van de uit te voeren gevelwerken per m². Gaat het om kleinere werkzaamheden? Dan zullen de vakmannen eerder werken met een vaste uurprijs. Ook die kan verschillen van vakman tot vakman. Ook bij zo’n uurprijs komt het er dus op aan om goed te vergelijken.

 

3) Vergelijk de uitvoeringstermijnen

De ene gevelwerker zal je gevelrenovatie sneller kunnen uitvoeren dan de andere. Ook die uitvoeringstermijnen kan je dus naast elkaar leggen. Plan de werkzaamheden alvast vroeg genoeg in. Zo heb je nog marge als de planning van de gevelwerker uitloopt met enkele dagen tot zelfs maanden. Want onder meer het weer of een mogelijk arbeidsongeval kunnen de spelbrekers van dienst zijn.

Gaat het om een gevelrenovatie van een bedrijf of commercieel pand? Dan kan je een contract op datum aangaan met de gevelwerker. Dat kost iets meer, maar je bent wel zeker dat de vakman onvoorziene omstandigheden financieel zal compenseren.

 

Gevelrenovatie Mechelen: offertedienst

Op zoek naar gespecialiseerde gevelwerkers in Mechelen en zijn deelgemeentes Muizen, Hombeek, Leest, Heffen en Walem? Dan ben je hier aan het goede adres. Met de Solvari-offertedienst kan je gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat ontvangen.

gevel renoveren mechelen

Hoe werkt het?

1. Omschrijf de werkzaamheden die jij wil laten uitvoeren en geef de gewenste uitvoeringsdatum mee. Heb je specifieke wensen? Laat het ons dan zeker weten!

2. Solvari stuurt jouw aanvraag door naar verschillende gevelwerkers die actief zijn in Mechelen en zijn deelgemeentes.

3. De eerste 3 geïnteresseerde vakmannen contacteren jou om een offerte op maat van jouw situatie te kunnen opmaken.

4. De bal ligt in jouw kamp. Kan je je vinden in 1 van de voorstellen? Dan kan je de offerte aanvaarden en de gevelwerken laten uitvoeren.

 

Start hier: