Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie West-Vlaanderen: methodes & prijzen

West-Vlaanderen was één van de eerste gebieden in Vlaanderen waar er steden en dorpen werden opgetrokken. Ze staan bekend voor hun historische gebouwen. Vandaar dat gevelrenovatie hier vaak wordt uitgevoerd. Het type gevelsteen bepaalt welke methode je het best gebruikt. Je kan reinigen of de gevel rechtstreeks renoveren.

 

Gevelrenovatie in West-Vlaanderen Stoomreinigen van oude gevels

Deze methode is geschikt voor de oudste gebouwen van West-Vlaanderen waarbij de gevel is opgebouwd uit kalkstenen of zandstenen. Bijvoorbeeld in Brugge waar je veel authentieke gevels terugvind, kies je best voor stoomreinigen. Het reinigen zal iets meer tijd in beslag nemen dan bijvoorbeeld met zandstralen maar de kostprijs is ook meteen een pak gunstiger.


Gemiddelde prijs:
Vanaf 5€ de vierkante meter

Hier vind je meer informatie over stoomreinigen

 

Chemische gevelreiniging west-vlaanderen Chemische gevelreiniging West-Vlaanderen

In bepaalde drukbezochte steden met veel historische gebouwen zoals Brugge, hebben oude gevels soms last van hardnekkige vervuiling. Stoomreinigen zal in die gevallen geen soelaas bieden. Een chemische reiniging is dan soms de enige oplossing. In kleinere gemeenten zoals Damme, zal dit misschien minder snel voorkomen.

 

Gemiddelde prijs: vanaf 5 euro de vierkante meter

Hier vind je meer informatie over chemisch reinigen

 

zandstralen met gevelrenovatie in west-vlaanderen Zandstralen

Zandstralen is een reinigingsmethode die het milieu spaart. De gevels kunnen gereinigd worden dankzij de druk van de sproeikraan zit. Deze methode is echter niet geschikt voor alle gevels. Kwetsbare gevels van oude beschermde gebouwen zoals bijvoorbeeld in Oostende of Kortrijk, kunnen niet gereinigd worden op deze manier. De korrel van het zand is vaak te ruw voor deze poreuze gevels.

 

Gemiddelde prijs: 11 euro de vierkante meter

Hier vind je meer informatie over zandstralen

 

Op zoek naar bedrijven voor gevelrenovatie of gevelreiniging in West-Vlaanderen?
Dankzij onze gratis offerteservice kom je in contact met ervaren bedrijven uit de hele provincie. Vraag prijzen op maat aan en ontdek het voordeligste bedrijf uit uw regio:

– Offertes aanvragen voor gevelreiniging
– Offertes aanvragen voor gevelbekleding
– Offertes aanvragen om de gevel te schilderen
– Offertes aanvragen voor gevelisolatie

 

Overige methodes voor gevelrenovatie in West-Vlaanderen

Het resultaat van een gevelrenovatie kan soms verbluffend zijn. Zeker als de gevel er erg aan toe is. Soms zullen de hierboven opgesomde methodes niet voldoen. Dan moet je wel renoveren. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden.

 

  • Gevel bezetten met crepi: in sommige steden zoals Oostende zijn de gevels erg oud en vervuild. Dan kan je beter je gevel renoveren met crepi of gevelbepleistering.

 

Gevelrenovatie voor en na West-Vlaanderen
Voor en na van gevelrenovatie met crepi in West-Vlaanderen (particulier herenhuis in Oostende)

 

  • Gevelbekleding: de gevel bedekken met steenstrips is één voorbeeld van een makkelijke manier om je gevel te renoveren. Je kan ze direct aanbrengen. De snelle plaatsing maakt het een betaalbare en erg efficiënte oplossing.
  • Voegen herstellen:  je voegwerk renoveren  zal ervoor zorgen dat je gevel beschermd is tegen vocht. Daarnaast zal hij er meteen ook een pak verzorgder uitzien.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers