Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie met steenstrips voor buiten: info & prijs

Wanneer de gevel van je woning toe is aan een grondige renovatie, dan zijn er diverse mogelijkheden om deze klus aan te pakken. Een van die methodes is een gevelrenovatie met steenstrips. Deze gevelbekleding is makkelijk te plaatsen, direct op de gevel of op isolatiepanelen. Ontdek hier de voordelen, prijzen per m2 en plaatsingswijze van steenstrips voor buiten.

 

Je gevel renoveren met steenstrips? Kies voor het beste voorstel op maat van jouw situatie.
✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende aannemers.

 

Waarom kiezen voor steenstrips? 5 voordelen

Steenstrips zijn erg geschikt voor het renoveren van gevels. Hieronder vind je alvast 5 belangrijke voordelen van deze gevelbekleding:

+ Ruimtewinst: steenstrips zijn erg dun. Meestal bedraagt de dikte zo’n 2 centimeter, al bestaan er ook wat dikkere varianten. Dankzij deze beperkte dikte zijn steenstrips ideaal voor een gevelrenovatie met een minimum aan ruimteverlies.

+ Snelle plaatsing: steenstrips zijn makkelijk te hanteren en op maat te zagen, waardoor de gevelwerken snel kunnen opschieten.

+ Authentiek karakter van bakstenen: een van de voordelen van een gevelrenovatie met steenstrips is dat je het authentieke karakter van een bakstenen woning blijft behouden. Steenstrips worden namelijk meestal gemaakt van echte bakstenen die worden verzaagd. Hierdoor kun je het verschil niet zien tussen een bakstenen gevel en een gevel die is afgewerkt met steenstrips. Ook niet op de hoeken, want de steenstrips die op de hoeken worden geplaatst, zijn op een speciale manier uitgezaagd. Je krijgt hierdoor het optisch effect van een volwaardige bakstenen muur.

+ Steenstrips zijn goed te combineren met isolatiepanelen: steenstrips voor buiten kunnen rechtstreeks op de gevel aangebracht worden, maar je kan ze ook plaatsen op isolatiepanelen. Als je dan toch bezig bent met een renovatie, kan je dus meteen ook investeren in gevelisolatie. Door steenstrips op isolatie aan te brengen verbeter je dus je wooncomfort én het uitzicht van de woning. Opgelet: door ook isolatieplaten op de buitenmuur te plaatsen en deze vervolgens met steenstrips af te werken neemt de dikte van je gevel wel wat meer toe.

De mogelijkheden en de prijzen voor het isoleren van de gevel ontdek je in dit artikel.

+ Grote keuze aan formaten en materialen voor steenstrips als gevelbekleding: steenstrips zijn er in allerlei texturen en vormen. Ze worden meestal van baksteen gemaakt, maar ook beton, natuursteen, gips en kunststof behoren tot de mogelijkheden. Zelfs siersteen is mogelijk. De keuze aan materialen heeft te maken met de vele toepassingen van sierstrips. Zo zijn ze niet alleen ideaal bij het renoveren van de gevel, maar kunnen zo ook prima binnen toegepast worden als wandbekleding.

 

gevelrenovatie met steenstrips voor buiten

 

Prijs gevelrenovatie met steenstrips voor buiten

Voer je een gevelrenovatie met steenstrips uit, dan zullen de kosten natuurlijk afhangen van verschillende factoren. Moeten er bijvoorbeeld eerst herstellingswerken uitgevoerd worden aan de ondergrond? Deze moet namelijk in goede staat zijn zodat de steenstrips zich goed kunnen hechten. Daarnaast spelen ook onder meer de oppervlakte en de bereikbaarheid van de gevel en het al dan niet aanbrengen van isolatie een rol bij het berekenen van de kosten.

Als je een professional inschakelt voor het plaatsen van steenstrips zonder isolatie, dan kan je je verwachten aan prijzen van 150 à 200 euro per m2. Kies je voor steenstrips in combinatie met isolatie, hou dan rekening met prijzen van 200 à 250 euro per vierkante meter.

Je doet best een beroep op een vakman voor het renoveren van je gevel met steenstrips. Dan kan je rekenen op advies op maat en op een correcte plaatsing. Via de offertepagina kan je prijzen op maat aanvragen bij specialisten in gevelwerken voor het renoveren van je gevel met steenstrips voor buiten. Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes op maat van jouw project te ontvangen.

 

Hoe verloopt de plaatsing?

Zoals reeds gezegd moet de buitenmuur in goede staat zijn alvorens men met de plaatsing van de steenstrips kan beginnen. Eventuele beschadigingen moeten dus eerst hersteld worden.

Steenstrips plaatsen gebeurt met een speciale lijm. Na het lijmen kunnen ze met een voegmortel gevoegd worden. Om ervoor te zorgen dat de strips netjes waterpas aan de muur komen, wordt er gebruik gemaakt van houten profielen waartussen een metselkoord is gespannen. Afhankelijk van de ondergrond kunnen er extra werken nodig zijn:

1) Steenstrips op gevels zonder spouw: wanneer er geen spouwmuur aanwezig is, dan is het aan te raden om gebruik te maken van isolatiepanelen. Deze kunnen rechtstreeks, door middel van vijzen, bevestigd worden aan de gevel. Hierop komen dan de steenstrips te zitten.

2) Steenstrips op gevels met een luchtspouw: indien er een luchtspouw aanwezig is en deze nog niet is opgevuld met spouwisolatiemateriaal, dan is de gevelrenovatie een ideale gelegenheid om alsnog in spouwmuurisolatie te investeren. Mocht je dit niet willen, zorg er dan in ieder geval wel voor dat de luchtspouw volledig luchtdicht is, stilstaande lucht isoleert namelijk goed. Door alle kieren en gaten goed af te dichten voorkom je dat de lucht gaat circuleren. Voor info en prijzen voor het isoleren van spouwmuren kan je terecht in dit artikel.

3) Aanbrengen van isolatie na verwijderen buitenmuur: dit is de meest drastische methode en geschikt wanneer je een zeer goede isolatie wil aanbrengen. Hierbij wordt de complete luchtspouw verwijderd. In de plaats ervan komen dikke isolatiepanelen. Deze kunnen vervolgens afgewerkt worden met steenstrips. Het voordeel van deze methode is dat je gevel niet in breedte toeneemt (uiteraard afhankelijk van de dikte van de isolatielaag).

 

Offertes voor gevelbekleding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers