Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel nevelstralen: werkwijze en prijs per m2

Een gevel nevelstralen is een geschikte techniek voor het verwijderen van mossen, verf en andere matige tot middelzware vervuilingen op buitenmuren. Het is een gevelreinigingstechniek onder lage druk, waardoor er weinig kans is op beschadiging van de ondergrond. Hier vind je meer info en prijzen voor het nevelstralen van gevels.

Snel naar: wat is nevelstralen?voordelenprijsimpregneren na reiniging – voor welke gevels?

 

nevelstralen van buitenmuur De gevel nevelstralen: wat is dat?

Bij het nevelstralen van een gevel wordt een straalmiddel, meestal een mengeling van zand en water, op de buitenmuur gespoten. In feite is deze gevelreinigingstechniek een mildere versie van zandstralen. Er wordt namelijk een lagere druk gebruikt bij het stralen, waardoor de kans op schade aan de buitenmuur natuurlijk verkleind wordt.

De druk kan overigens erg precies ingesteld worden en ook de grootte van de straalkorrels kan aangepast worden. Dit laat een erg nauwkeurige gevelreiniging toe.

 

Benieuwd naar een prijs op maat voor het nevelstralen van jouw gevel?
✓ Via onze online offerteservice kan je gratis offertes aanvragen bij specialisten in gevelreiniging.

 

Wat zijn de voordelen van deze gevelreinigingstechniek?

  • Er is weinig of geen waterbelasting voor de gevel.
  • Milieuvriendelijkheid: er worden geen chemische middelen gebruikt bij deze vorm van gevelreiniging.
  • Door de lage druk is er weinig kans op beschadiging aan de gevel. De muur moet bij het begin van de werken wel in goede staat zijn uiteraard, anders kan er wel schade ontstaan.
  • Deze gevelreinigingstechniek kan toegepast worden op zowat alle ondergronden. Later in dit artikel vind je meer info over gevelsoorten die geschikt zijn voor reiniging met nevelstralen.
  • Er kan zeer nauwkeurig gewerkt worden.

 

Gevel nevelstralen prijs per m2

Een gevel nevelstralen kost gemiddeld 15 à 20 euro per vierkante meter (incl. btw). Hoeveel de prijs in jouw situatie zal zijn, hangt onder meer af van de hardnekkigheid van de vervuiling, de oppervlakte en bereikbaarheid van je buitenmuren (is een hoogtewerker nodig?), … Hou er rekening mee dat eventuele herstellingswerken die aan de reiniging voorafgaan extra kosten met zich zullen meebrengen.

Om de voordeligste aanbieding te vinden vraag je best offertes aan bij verschillende vakmannen. Zij kunnen goed inschatten welke reinigingstechniek de meest geschikte is voor jouw buitenmuur. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in gevelreiniging.
Klik hier om prijzen op maat van jouw woning te ontvangen.

 

gevel nevelstralen prijs

 

TIP: gevel impregneren na de reiniging

Eens je gevel schoongemaakt is, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het resultaat. Daarom kan je kiezen voor een gevelimpregnatie. Hierbij wordt een transparante vloeistof op de buitenmuur aangebracht. Het product beschermt de gevel tegen doorslaand vocht en zorgt ervoor dat mossen en ander vuil zich minder makkelijk aan de muur kunnen hechten. Hou rekening met een bijkomende kost van 8 à 12 euro per m2 voor deze extra bescherming van de gevel.

Meer info over het impregneren van buitenmuren vind je in dit artikel.

 

Wanneer kiezen voor het nevelstralen van de buitenmuur?

Alvorens de werken te starten wordt steeds nagegaan welke reinigingsmethode de meest geschikte is voor de woning. De techniek van het nevelstralen kan op zowat alle soorten ondergronden toegepast worden. Alleen als het muuroppervlak te verweerd is, wordt het aangeraden om deze techniek niet toe te passen. De stralen zouden dan namelijk schade kunnen aanrichten.

Vanzelfsprekend moet de buitenmuur in goede staat zijn alvorens men aan de reiniging kan beginnen. Het kan dan ook nodig zijn om eerst herstellingen aan de gevel, bijvoorbeeld aan het voegwerk, uit te voeren.

Aangezien er erg nauwkeurig kan gewerkt worden en er weinig kans is op schade aan de muur, is deze techniek erg geschikt voor de reiniging van gevels met een historische waarde.

 

gevelreiniging nevelstralen

 

Straalmiddel en druk

Bij het reinigen van de gevel met de nevelstraaltechniek zal men de druk en het gebruikte straalmiddel aanpassen aan het soort vervuiling en de ondergrond. De grootte van de straalkorrels zal bijvoorbeeld een belangrijke factor zijn om de grondigheid van de reiniging te bepalen.

Ook speelt de afstand tussen de spuitmond en het geveloppervlak een belangrijke rol. Hoe kleiner de afstand, hoe groter de impact van het straalmiddel op de vervuiling. De toplaag van de stenen mag echter niet beschadigd raken en het is aan de expert om de juiste balans te vinden tussen het grondig reinigen van de gevel en het vermijden van beschadiging.

Om zeker te zijn van een correcte reiniging van je gevel schakel je dus best een professional in. Wil je een gevelreiniging laten uitvoeren door een vakman? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij specialisten in het reinigen van buitenmuren. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreiniger