Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Sidings

Wil je een mooie en duurzame gevelbekleding die je buitenmuur optimaal beschermt tegen alle weersinvloeden? Door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, eenvoudige plaatsing en makkelijke onderhoud zijn sidings of smalle gevelstroken een populaire keuze. Ze zijn verkrijgbaar in pvc, composiet en hout, en diverse afwerkingen. Ook combineer je ze makkelijk met gevelisolatie. In dit artikel focussen we op de mogelijke uitvoeringen en materialen voor sidings. Daarbij krijg je telkens een prijsindicatie.

Ga snel naar: uitvoeringensoorten sidingsprijzen sidings

 

Mogelijke uitvoeringen

 1. Volgens structuur

  Landelijk of modern? Wil je de volledige gevel bekleden, of slechts een deel ervan? Kies je voor vlak of heb je liever smalle stroken met bijvoorbeeld een houtnerfstructuur? Wil je ze horizontaal of verticaal plaatsen? Wat je keuze ook is. Met sidings geef je de buitengevel van je woning de look die het beste aansluit bij je dromen en wensen.

  soorten sidings

 2. Volgens opbouw

  Je kan sidings op twee manieren laten opbouwen. De eerste manier is geschrankt. Daarbij wordt het bovenste deel van iedere smalle gevelstrook in de muur gevezen en vervolgens overlapt door een andere siding. Je gevel krijgt zo mooie, diepe schaduwlijnen (zie links op de bovenstaande foto). De tweede optie is het kliksysteem. Door de sidings in elkaar te klikken volgens het tand en groefprincipe vormt de buitenwand een aantrekkelijk effen en strak geheel (zie rechts op de bovenstaande foto).

 3. Volgens kleur

  Je vindt pvc en composiet sidings in een brede waaier van standaardkleuren en op maat samengestelde RAL-kleuren, zodat ze naadloos aansluiten op je ramen, deuren en garagepoort. Samen met de structuur en opbouw bepaalt de kleur de look van je buitenwand. De kleur kan via een folie of in de massa aangebracht zijn. Het verschil tussen beide? In het tweede geval wordt tijdens het productieproces aan de basisgrondstof van de smalle stroken een kleurpigment toegevoegd. Bij houten sidings heb je keuze uit een natuurlijke houtlook, vergrijsde tinten of een verfkleur naar eigen smaak.

 

 

Soorten sidings volgens materiaal

 

PVC Sidings

1. Pvc / Kunststof sidings

Onderhoudsvrij en budgetvriendelijk materiaal. Verkrijgbaar in materiaal-imitaties zoals hout en metaal. Ook kan je de kleur perfect afstemmen op de kleuren van je ramen en deuren. Kunststof sidings geven je huis alvast een uniforme uitstraling.

Pvc is een bekleding met een laag brandrisico. Dat komt door de chlooratomen die in de smalle stroken verwerkt zijn. Bovendien is het een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Zo biedt het een optimale bescherming tegen verschillende weersinvloeden.


Prijs:
30 tot 60 euro per m², incl. btw. Plaatsing niet meegerekend.

 

composiet sidings

2. Composiet sidings

Een mix van kunststof met een ander materiaal zoals houtvezels of aluminium. De in de massa gekleurde profielen geven je gevel een mooie look en feel voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Composiet sidings zijn ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Verkrijgbaar in lange, smalle stroken of grotere gevelpanelen. Ideaal als een puur esthetische bekleding. Maar de dunne, smalle stroken zijn ook perfect als afwerking van buitenmuurisolatie. Bekend zijn de Cedral-reeks van Eternit en de Twinson-reeks van Deceuninck.


Prijs:
40 tot 60 euro per , incl. btw. Plaatsing niet meegerekend.

 

sidings hout

3. Houten sidings

Zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Met houten sidings ben je zeker van een veelzijdig en uniek resultaat. Dat is mogelijk dankzij de verschillende uitvoeringen en de meerdere houtsoorten waaruit je kan kiezen.

Ideaal zijn houtsoorten met duurzaamheidsklasse I of II, waaronder hardhout (padouk, merbau …). Net zoals thermisch behandeld hout (Thermowood). Deze types kennen een lange levensduur, hoge weerstand en goede vormvastheid.


Prijs:
50 tot 200 euro per m², incl. btw. Plaatsing niet meegerekend.

 

Klop voor de plaatsing van sidings als gevelbekleding aan bij een professionele vakman. Met zijn kennis en ervaring helpt hij je met advies op maat en zorgt hij voor een correcte plaatsing. Ontvang vrijblijvende offertes via de offertepagina

 

Welk materiaal kiezen?

Belangrijk in de eerste plaats is je persoonlijke voorkeur. Het verschil tussen pvc, composiet en houten sidings zit hem vooral in de details en afwerking. Zo zijn pvc en composiet relatief makkelijker in onderhoud dan hout. Schade valt bij alle drie eenvoudig te repareren. De imitatie houtlook van composiet sidings is dan weer een stuk realistischer en natuurlijk dan pakweg pvc. Sidings van composiet zijn ook in de massa gekleurd. Een professionele vakman toont je stalen en helpt je bij kleur- en materiaalkeuze.

 

 

Prijzen sidings

Sidings als gevelbekleding zijn relatief goedkoop. Vergelijk alvast de merken goed onderling, zowel op vlak van prijs als op vlak van kwaliteit en plaatsing.

Ook de eventuele combinatie met gevelisolatie beïnvloedt de prijs. Voor het isoleren van je gevel kan je onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op premies. Is je woning ouder dan 10 jaar en doe je beroep op een erkende vakman? Dan profiteer je bovendien van het verlaagde btw-tarief van 6 %.

We sommen de prijzen per materiaal (incl. btw) kort voor je op:

 

Prijzen pvc sidings

kunststof sidings

Kies je ervoor om de pvc sidings zelf te plaatsen? In de zelfbouwmarkt vind je goedkope sidings vanaf 30 euro per m² (incl. btw). Opteer je om ze te laten plaatsen door een vakman? Vaak werkt die met kwalitatiever materiaal en ligt de prijs van pvc sidings tussen 40 à 60 euro per m² (incl. btw). Reken je plaatsing en al dan niet gevelisolatie mee. Dan kom je uit op:

 • Met plaatsing: gemiddeld 75 tot 125 euro per m² (incl. btw).
 • Met plaatsing en gevelisolatie: gemiddeld 90 tot 180 euro per m² (incl. btw).

Bekende merken zijn onder meer Eternit en Deceuninck. Maar ook andere fabrikanten beschikken over een ruim kwalitatief assortiment. Interesse in pvc sidings? Een professionele vakman toont je stalen en helpt je bij kleur- en materiaalkeuze. Een vrijblijvende offerte kan je hier aanvragen.

 

Prijzen composiet sidings

prijs composiet sidings

In de zelfbouwmarkt starten de prijzen voor goedkope composiet sidings vanaf 40 euro per m² (incl. btw). Voor meer kwalitatieve sidings via een vakman betaal je 45 à 60 euro per m² (incl. btw). Reken je plaatsing en al dan niet gevelisolatie mee. Dan kom je uit op:

 • Met plaatsing: gemiddeld 95 tot 135 euro per m² (incl. btw).
 • Met plaatsing en gevelisolatie: gemiddeld 150 tot 185 euro per m² (incl. btw).

Bekend zijn de Cedral-reeks van Eternit en de Twinson-reeks van Deceuninck. Maar ook andere fabrikanten beschikken over een ruim kwalitatief assortiment. Interesse in composiet sidings? Een professionele vakman toont je stalen en helpt je bij kleur- en materiaalkeuze. Een vrijblijvende offerte kan je hier aanvragen.

 

Prijzen houten sidings

houten sidings

Opteer je voor houten sidings? Dan doe je best beroep op de knowhow en ervaring van een professionele vakman. Afhankelijk van het type hout betaal je tussen de 50 en 150 euro per m² (incl. btw). Reken je plaatsing en al dan niet gevelisolatie mee. Dan kom je uit op:

 • Met plaatsing: gemiddeld 100 tot 200 euro per m² (incl. btw).
 • Met plaatsing en gevelisolatie: gemiddeld 120 tot 250 euro per m² (incl. btw).

Bekend merk is onder meer Thermowood. Veel gekozen hardhoutsoorten zijn onder meer padouk en merbau. Interesse in houten sidings? Een professionele vakman toont je stalen en helpt je bij kleur- en materiaalkeuze. Een vrijblijvende offerte kan je hier aanvragen.

 

Let op details

 • Draagstructuur: je bevestigt de sidings op je bestaande gevel aan een lichte houten of aluminium draagstructuur. Zo creëer je een luchtspouw die je gevel ventileert en temperatuurschommelingen in de gevel opvangt. Ook beschermt deze luchtspouw de draagstructuur en de sidings zelf tegen de wisselende weersomstandigheden.
 • Hoekafwerking: afhankelijk van het type materiaal kan je werken met een hoekprofiel of verstek. Op die manier sluiten de sidings tussen de verschillende gevelwanden naadloos op elkaar aan. Idem voor raam- en deuropeningen in de gevel. Welk type hoekprofiel of verstek hangt naast het soort materiaal ook af van je persoonlijke smaak.
 • Isolatie: wil je sidings laten plaatsen en is je bestaande woninggevel ook nog niet geïsoleerd? Dan loont het zeker om gelijktijdig je buitenwand te isoleren.
 • EPDM: de kunststoffolie EPDM is aan te raden wanneer je werkt met een houten achterconstructie. Deze biedt bescherming tegen vocht. Laat je een spatie tussen de sidings onderling, dan krijg je een zwarte voeg te zien die de achterliggende draagstructuur en gevel beschermt.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers