Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel voegen: methodes & prijzen

Om je huis tot zijn recht te laten komen, voeg je best je gevel voor het mooiste resultaat. Je buitenmuur bestaat voor een groot deel uit voegwerk. Maar de gevel voegen doe je natuurlijk niet enkel voor de uitstraling van je woning. Naast het esthetische aspect is het ook een belangrijke beschermlaag van je huis. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gevel? Je leest er hier meer over!

Ga snel naar:
Prijs voegwerken
Voegen van gevel: werkwijze
Belangrijke aandachtspunten
Zelf gevel voegen of gevelwerker inschakelen?
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Waarom is mijn gevel voegen zo belangrijk?

Heb jij een bakstenen gevel? Dan is het voegwerk erg belangrijk. Optimaal je gevel laten voegen heeft een dubbele functie:

 • Bescherming van de gevel: het voegwerk beschermt het huis tegen vocht en vuil. Zo blijft je spouw in een goede staat, vermijd je doorslaand vocht, blijft je metselwerk stabieler, …
 • Uitstraling van de woning: een verwaarloosde, beschadigde of verweerde gevel maakt zeker geen goede indruk. Met een gevoegde gevel maak je jouw huis helemaal compleet. Je buitenmuren zijn tenslotte hét visitekaartje van je woning.

Wil je jouw gevel (her)voegen? Via onze offertedienst kan je vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in gevelwerken. Ontvang hier jouw offertes.

voegwerken gevel

 

Prijs voegwerken

De gemiddelde prijs om je buitenmuren te voegen, hangt vaak af van de staat van de gevel en de gekozen voegsoort. Een kort overzicht van de richtprijzen:

 • Prijs gevel voegen: € 10 à 16 per m² (incl. btw)
 • Prijs voegen verwijderen: € 35 à 50 per m² (incl. btw)

Een exacte prijs voor het voegen van jouw gevel? Vraag dan snel en eenvoudig prijzen op maat aan bij verschillende vakbedrijven. Start jouw aanvraag hier!

 

Voegen van gevel: werkwijze

Of je nu jouw nieuwe gevel wil voegen of het is tijd voor een gevelrenovatie… Je kan je buitenmuren snel laten voegen in enkele fases. De gevelspecialist doorloopt de onderstaande stappen om jouw gevel helemaal af te werken:

 

 1. Gevel voorbereiden

  Is jouw gevel ooit al gevoegd, maar wil je een gevelrenovatie? Oude voegen verwijderen kan door middel van uithakken of uitslijpen. De vakspecialist verwijdert daarna het resterende vuil met een harde borstel en bevochtigt de muur voor een betere hechting. De buitenmuur is dan klaar om te voegen.

 2. Voegmortel maken

  Om de gevel te kunnen voegen, heb je voegsel nodig. De vakexpert mengt de voegmortel met de nodige hoeveelheid water. Als de substantie goed kneedbaar en vochtig is, kan de expert aan de slag.

 3. Muren voegen

  De gevelwerker begint met de horizontale voegen te vullen. Met een voegbord en voegijzer duwt de gevelspecialist de mortel in de voeg. Hierna kan hij de verticale voegen of stootvoegen vullen. Met een strijkbeweging werkt hij de voegen netjes af voor een mooi en strak eindresultaat.

 4. Buitenmuur afwerken

  Als de voegmortel voldoende is ingetrokken, borstelt de specialist met een zachte borstel de gevoegde muur. Ten slotte benevelt de gevelspecialist de buitenmuur met water voor een perfect eindresultaat.

 

gevelreiniging buitenmuur

 

Belangrijke aandachtspunten

Net als bij elke verbouwing zijn er een paar dingen waaraan je moet denken bij voegwerken. Om je gevel te (her)voegen, hou je deze aandachtspunten best in het achterhoofd:

 

 • Soorten voegen: er bestaan in totaal wel 12 types. Van een gladde, platvolle voeg tot een gladde of geborstelde voeg, je kan verschillende afwerkingen kiezen. Elke soort heeft een ander effect op het uitzicht van je woning.
 • Levensduur: komen de voegen in je gevel los en zijn ze toe aan vervanging? Dat kan, want de gemiddelde levensduur van voegwerk is 20 à 30 jaar. Je kan je voegen laten impregneren door een specialist om een extra beschermingslaag te creëren voor je gevel.
 •  Temperatuur: de voegmortel hardt het best uit met een minimale temperatuur van 5°C. Een gevelwerker kan het voegen ook best uitstellen op een zomerdag met meer dan 30°C.  Als je toch je muren laat voegen in de vrieskou, kan je hechtingsproblemen veroorzaken tijdens het hardingsproces.
 • Voegmortel: de juiste mortel is van groot belang voor je gevel. Je maakt samen met de vakspecialist het best een keuze op vlak van de gewenste elasticiteit, dampopenheid en compatibiliteit met de rest van de muur. De samenstelling van de voegmortel beïnvloedt ook de kleur van de voegen.
 • Nieuwe gevel of bestaande gevel: een nieuwe gevel laat je het best zo snel mogelijk voegen. Is het voegwerk nog maar 10 jaar oud en wil je jouw gevel verbeteren? Een gevelwerker maakt een grondige inspectie en bekijkt wat nodig is. Je kan altijd jouw gevel laten reinigen of impregneren!

 

 

 

Zelf gevel voegen of gevelwerker inschakelen?

Werk je zelf vaak aan je huis en heb je na dit artikel voldoende informatie om jouw gevel te voegen? Je kan zeker zelf aan de slag met het stappenplan en de juiste benodigdheden. Om het je makkelijker te maken, kan je voor kant-en-klare voegmortel kiezen en de aanwijzingen op de verpakking volgen.

Wil je 100% zeker zijn van correcte voegwerken? Laat je dan adviseren door een bedrijf en schakel een betrouwbare gevelwerker in. Zo bespaar je tijd en moeite, maar ben je ook zeker van de volgende zaken:

 • Grondige inspectie: een gevelwerker werkt met het beste materiaal voor elke gevel. Zo controleert hij de waterdichtheid van de gevel of de mogelijkheid voor spouwisolatie voor je huis. Het is dus handig om iemand met de nodige kennis van zaken in te schakelen.
 • Advies op maat: ben je nog niet zeker over de kleur en de soort voeg? Een specialist helpt je graag bij de belangrijke keuzes. Een gevelwerker staat je in het hele proces bij en kan je bijvoorbeeld ook aanraden om je gevel te laten bepleisteren.
 • Correcte en snelle voegwerken: als je een specialist vraagt voor de klus, bespaar je jezelf veel tijd en ben je zeker van de kwaliteit.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw voor je voegwerken als je een erkend vakbedrijf inschakelt. Dat verlaagde btw-tarief geldt zowel voor de arbeids- als de materiaalkosten.

 

 

Contacteer gratis meerdere vakbedrijven!

Verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de voegwerken en kies voor een professionele gevelwerker met ervaring. Het is handig om de prijzen van verschillende aannemers te vergelijken en de beste keuze te maken voor jouw woning.

Benieuwd naar de prijzen en adviezen? Start je aanvraag via het offerteformulier:

 

 

Offertes voor voegwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde voeger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde voegers