Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelreiniging voor en na: 4 voorbeelden

Heeft je gevel dringend nood aan een grondige make-over? Laat dan je gevel eerst reinigen voor je aan andere gevelwerken begint. Misschien is een gevelreiniging zelfs wel de enige stap die je nodig hebt voor een opgefriste woning. Wat zijn de mogelijkheden? En hoeveel kost het? In dit artikel bespreken we alles over een gevelreiniging en tonen we enkele voor en na foto’s.

Ga snel naar:
4 methoden bij gevelreiniging: voor en na
Gemiddelde prijs gevelreiniging
Gevelreiniging voor en na: werkwijze
Waarom een gevelexpert inschakelen?
Vraag nu vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom is een gevelreiniging belangrijk?

Ontsiert mos het uitzicht van je woning? Merk je zwarte aanslag op onder je dakranden? Of ziet je crepi gevel er wat grauw uit? Kies dan voor een gevelreiniging! Zo geniet je optimaal van…

 • Langere levensduur gevelbekleding: in bepaalde situaties is een grondige reiniging cruciaal bij het voorkomen van problemen zoals doorslaand vocht. Laat je bv. mos niet verwijderen? Dan beschadigen de wortels je gevel en kan water makkelijker naar binnen sijpelen. De inspectie voorafgaand aan een reiniging brengt bovendien vaak nog andere problemen aan het licht. Na zo’n reiniging is het in vele gevallen ook nodig om je gevel te impregneren.
 • Prachtige uitstraling van de gevel: een propere gevel is een echte meerwaarde voor je woning. Je geniet meteen van een compleet hernieuwd uitzicht door de juiste reinigingsmethode. Bovendien herstel je het oorspronkelijke karakter van je gevel.

Wil je een gevelreiniging laten uitvoeren? Dan zit je hier goed. Ontmoet diverse gevelspecialisten actief in je regio via ons aanvraagformulier.

reiniging voor en na

 

4 populaire methoden bij gevelreiniging: voor en na

Welke mogelijkheden zijn er nu precies om je gevel te reinigen? Hoe gaat een gevelspecialist te werk? En hoeveel kosten deze methodes? Hieronder vind je alvast enkele voor en na foto’s van zo’n gevelreiniging:

 

METHODE 1: stoomreinigen

Je gevel reinigen met stoom gebeurt met een aangepast toestel en een reinigingsmiddel zonder chemicaliën. Door de hoge temperatuur (gem. 120 à 160 graden) komt het vuil langzaam los van de buitenmuur. De gebruikte stoom is verzadigd. Wanneer deze in contact komt met de gevel condenseert de stoom en verdwijnt het vuil. Nadien spoelt een expert nog eens na met water.

Wanneer een goed idee? Bij milde vervuiling die niet te hard is aangehecht werkt stoomreinigen prima. Daarnaast moet de gevelbekleding nog in een goede staat zijn.

Hoeveel kost het? Gem. € 5 à 10 per m² (excl. btw). Ontvang offertes op maat.

 

stoomreinigen gevel voor stoomreinigen gevel na

 

 

METHODE 2: vocht- en nevelstralen

Bij vochtstralen spuit een vakspecialist het middel onder hogere druk tegen de gevel. Hierdoor pak je hardnekkige vervuiling efficiënt aan. Let wel, niet alle ondergronden zijn geschikt voor deze methode. Als de muren te broos zijn, kunnen ze beschadigd raken door de sterkte van de straal. Vooral bakstenen zijn geschikt om te vochtstralen. Op voorhand controleert het vakbedrijf wel de staat van de gevel.

En is vochtstralen te hard voor de ondergrond? Dan opteert een expert voor nevelstralen, een zachtere techniek geschikt voor alle mogelijke ondergronden.

Wanneer een goed idee? Hardnekkige vervuiling zoals graffiti, roetaanslag en verouderde verflagen op elkaar kan je moeilijk verwijderen zonder een agressieve reinigingsmethode als vochtstralen of een chemische reiniging. Bij poreus metselwerk of natuursteen is nevelstralen een beter alternatief.

Hoeveel kost het? Gem. € 15 à 20 per m² (excl. btw). Ontvang offertes op maat.

 

vochtstralen gevel voor Vochtstralen gevel na

 

 

METHODE 3: zandstralen

Oogt je bakstenen gevel verweerd? Dan geef je deze een make-over met behulp van zandstralen. Dit is een ‘harde’ reinigingstechniek waarbij een expert een straalmiddel met zandkorrels onder hoge druk tegen de gevel spuit. Afhankelijk van de ondergrond en het gewenste eindresultaat moet een vakspecialist bij deze techniek rekening houden met de grootte, de vorm en de hardheid van de korrel.

Wanneer een goed idee? Vooral bij hardnekkig vuil is zandstralen een efficiënte methode. Bij deze methode bestaat de ondergrond beter uit hard materiaal en moet de gevel nog in een goede staat zijn.

Hoeveel kost het? Gem. € 10 à 20 per m² (excl. btw). Ontvang offertes op maat.

 

zandstralen voor en na

 

 

METHODE 4: chemisch reinigen

Bij deze reinigingsmethode voegt de specialist een chemisch of biologisch product toe aan het straalmiddel. Welk product dit is, bepaalt hij op basis van de ondergrond en het type vervuiling. Vervolgens brengt hij dit middel aan met een borstel of een vernevelaar. Het goedje werkt een bepaalde tijd in en weekt zo de vervuiling langzaam los. Nadien verwijdert hij alles met stoom of water.

Wanneer een goed idee? Chemisch reinigen kan altijd, maar dan moet het middel aangepast zijn aan het type vervuiling. Zo zijn basische reinigingsmiddelen geschikt voor niet-poreuze ondergronden en zure reinigingsmiddelen voor sterke vervuiling.

Hoeveel kost het? Gem. € 15 à 20 per m² (excl. btw). Ontvang offertes op maat.

 

chemisch reinigen gevel

 

 

Wat is de beste reinigingsmethode voor mijn gevel?

Er zijn 2 belangrijke factoren die de meest geschikte methode bepalen: de ondergrond en de aard van de vervuiling. Zo kan je hardnekkige vervuiling niet verwijderen met nevelstralen en een geglazuurde gevel is te broos om te zandstralen. Benieuwd naar de beste oplossing voor jouw gevel? Neem dan gratis contact op met een gevelspecialist actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

Gemiddelde prijs gevelreiniging

Wat kost een professionele gevelreiniging nu precies? Gemiddeld betaal je tussen de € 5 à 22 per m² (excl. btw) voor een complete schoonmaak. Die prijs hangt onder meer af van de omvang van de klus, de methode en het reinigingsmiddel, de bereikbaarheid van de gevel, … Reken op de volgende richtprijzen:

Type gevelreinigingPrijs per m² (excl. btw)
Stoomreinigen€ 5 à 10
Vochtstralen€ 12 à 22
Nevelstralen€ 15 à 20
Zandstralen€ 10 à 20
Chemisch reinigen€ 15 à 20

BELANGRIJK: wil je graag een precieze prijsofferte voor jouw gevelreiniging? Neem dan contact op met diverse experts actief in je regio en ontvang offertes op maat. Start nu met vergelijken!

 

Gevelreiniging voor en na: werkwijze

Vinden er nog werkzaamheden plaats voor de gevelreiniging? En wat na de gevelreiniging? Via het onderstaande stappenplan doen we het reinigingsproces voor jou uit de doeken:

Gevel reinigen voor en na

 

 1. Inspectie gevel

  Aan het bepalen van de meest geschikte reinigingsmethode gaat een grondige gevelinspectie vooraf. Eerst is dat visueel: met het blote oog bekijkt je expert de staat van de gevel. Zijn er grote barsten of scheuren op te merken? En hoe zit het met het metselwerk? Indien nodig gebruikt hij andere methoden om problemen op te sporen.

 2. Voorbereiding gevel

  Merkte je specialist enkele beschadigingen op aan je gevel die tijdens de reiniging meer problemen kunnen geven? Dan lost hij deze eerst op. De werkzaamheden variëren van het herstellen van beschadigd voegwerk tot het aanpakken van vochtproblemen.

 3. Gevelreiniging uitvoeren

  Dan is het tijd voor de gevelreiniging zelf. Een expert bereidt daarvoor alle nodige materialen en producten voor. Voor de meeste reinigingsmethoden zijn een degelijke stelling en aangepaste veiligheidsmaterialen een must.

 4. Gevel afwerken

  Na een grondige reiniging is je gevel in principe helemaal klaar. Ten slotte kan je ervoor kiezen om je gevel bijkomend te beschermen met een transparant impregneermiddel. Zo zijn je buitenmuren optimaal beschermd tegen vocht en vuil.

 

LET OP: de gevel reinigen is echt specialistenwerk. Neem dus zeker contact op met een ervaren gevelexpert. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontmoet hier een expert uit jouw regio.

 

Waarom een gevelexpert inschakelen?

Zelf je gevel schoonmaken, raden we af. Niet alleen beschikt een particulier doorgaans niet over de noodzakelijke materialen en producten, maar gevelwerken vergen ook de nodige veiligheidsvoorschriften. Schakel daarom een expert in. Zo ben je zeker van…

 

 • Voorafgaande inspectie: bij de werkwijze van een gevelreiniging wezen we al op het belang van een grondige inspectie. Daarom komt een expert altijd eerst langs om de staat van je buitenmuren onder de loep te nemen.
 • Oplossing op maat: op basis van het plaatsbezoek stelt hij de meest geschikte reinigingsmethode voor jouw buitenmuren voor. Neem zeker de tijd om naar zijn adviezen te luisteren en eventuele alternatieven te bespreken.
 • Professionele materialen: een expert beschikt over alle materialen om de schoonmaak van je gevel tot een succesvol einde te brengen: van aangepaste beschermkledij en vernevelaars tot kwalitatieve reinigingsmiddelen. Hij weet wat goed werkt.
 • Financiële voordelen: een gevelreiniging wordt flink voordeliger dankzij de tussenkomst van een expert. Dit is namelijk één van de voorwaarden om aanspraak te maken op subsidies. Bovendien betaal je slechts 6% btw op materiaal- en arbeidskosten in plaats van 21%.

Besparen op je gevelreiniging? Vergelijk experts en bespaar! Vul daarvoor het onderstaande formulier in en kom binnen enkele werkdagen in contact met een expert actief in je regio. Vergelijk niet alleen prijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, materialen, … en maak de beste keuze voor jouw situatie!