Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Moderne gevel

De gevel is het visitekaartje van je woning. Ben je op zoek naar de meest geschikte gevelbekleding voor een moderne woning? Dan zit je hier goed! In dit artikel bespreken we de mogelijkheden voor een moderne gevel. Welke uitvoeringen zijn populair? Hoe zien die eruit? Laat je hier inspireren voor jouw nieuwe gevel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijzen moderne gevel
Enkele aandachtspunten
4 inspirerende voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wanneer kiezen voor een gevelrenovatie?

Het plaatsen van een moderne gevelbekleding omvat verschillende facetten: van een grondige reiniging tot afwerking. Waarom zou je nu een gevelrenovatie uitvoeren? De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Nieuwe uitstraling van de gevel: vertoont je façade slijtage? Of ben je uitgekeken op de huidige uitvoering en wens je een nieuwe uitstraling? Dan biedt een gevelrenovatie uitkomst. Zo krijg je met een nieuwe gevelbekleding meteen een hernieuwde, moderne uitstraling.
 • Bescherming tegen omgevingsinvloeden: een nieuwe, moderne gevel beschermt je woning tegen allerlei schadelijke omgevingsfactoren. Denk maar aan atmosferische vervuiling, regen, wind, …
 • Oplossen vochtproblemen: witte uitbloei op je gevel of grote vochtplekken aan de binnenkant van je buitenmuren zijn symptomen die vaak wijzen vaak op een dieperliggend vochtprobleem. Inslaand vocht ligt aan beschadigde buitenmuren en los je efficiënt op door een gevelrenovatie.
 • Verbetering van EPC-waarde: wil je je woning ook energetisch renoveren? Dan kan het plaatsen van een nieuwe, moderne gevelbekleding in combinatie met gevelisolatie bijdragen aan het verbeteren van je EPC-waarde.

Moderne gevel realiseren? Wat uiteindelijk ook je belangrijkste beweegreden is, de renovatie naar een moderne gevel is zowel functioneel als esthetisch. Een vakman staat je graag bij voor een mooi eindresultaat. Kom in contact met diverse gevelspecialisten actief in je regio.

Moderne voorgevels

 

Moderne gevel: welke mogelijkheden?

Bij een moderne gevel denk je ongetwijfeld aan een strakke bouwstijl en een sobere afwerking. Maar ook duurzaamheid en energiezuinigheid zijn steeds belangrijkere keuzefactoren. We overlopen verschillende opties die populair zijn bij moderne woningen:

 

1. Gevelbekleding

Er bestaan verschillende gevelbekledingen met een moderne toets. Een greep uit het aanbod:

 • Steenstrips: dit zijn dunne stroken gevelstenen waarmee je een fraaie baksteen-look bekomt. Hun beperkte dikte (max. 22 mm) maakt ze geschikt voor projecten waar geen plaats is voor traditionele bakstenen van 90 mm. Ze zijn verkrijgbaar in talloze uitvoeringen.
 • Houten gevelbekleding: houten latten of platen ogen natuurlijk, warm en authentiek. Dat wil echter niet zeggen dat je daar geen moderne stijl mee kan bekomen. Kies uit diverse kleuren, houtsoorten en motieven om je gevel vorm te geven.
 • Gevelbekleding in metaal: aluminium, staal, koper, … zijn allemaal voorbeelden van een geveluitvoering in metaal. Dit type bekleding is erg geschikt voor een moderne uitvoering.
 • Kunststof gevelbekleding: daarnaast is ook kunststof geliefd. Niet alleen vanwege de mooie prijs-kwaliteitverhouding, maar ook omdat het materiaal verkrijgbaar is in talloze kleuren, afwerkingen en uitvoeringen. Zo kan je bv. een mooie houtimitatie nastreven met PVC.

 

2. Gevelbepleistering

Het bepleisteren of cementeren van de gevel is een relatief goedkope manier om je woning een nieuw uitzicht te geven. Een overzicht van de meest gebruikte technieken:

 • Cementeren: met een dunne laag cementpleister werkt een vakman je gevel snel af. Deze methode wordt vooral gebruikt wanneer je beschadigde bakstenen muren wil herstellen of een bestaand kleurverschil wil wegwerken. In dit geval is een dunne of dikke cementlaag mogelijk, met of zonder kleurpigment.
 • Crepi: dankzij de moderne look is een gevelpleister niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Er zijn 2 soorten crepi: minerale pleister en op basis van kunsthars. Je kan niet alleen makkelijk oneffenheden en vuil wegwerken, maar je geeft met crepi je gevel ook meteen een grondige make-over.

 

3. Andere opties

Zijn er nog andere uitvoeringen waarmee je een moderne gevel kan realiseren? Jazeker. Hieronder de overige mogelijkheden:

 • Gevel schilderen: de gevel verven met een aangepaste vochtwerende buitenverf is een prima optie voor wie snel en relatief goedkoop z’n gevel wil opknappen. Wil je de afwerking een moderne touch geven? Opteer dan voor hedendaagse kleuren, zoals wit, grijs of zwart.
 • Groengevel: van een groendak heb je ongetwijfeld al gehoord, maar wist je dat je ook een groengevel kan realiseren? Het is geen goedkope keuze, maar het heeft talloze voordelen en oogt modern. Zeker in verstedelijkte omgevingen is dit een echte blikvanger.

 

Welke moderne gevel kiezen? Vraag advies aan een vakman!

Welke moderne gevelsteen kies je uiteindelijk? Of wil je een unieke look met behulp van gevelplaten, maar weet je nog niet zo goed hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien? Vertrouw dan op de expertise van een gevelspecialist. Die houdt rekening met je persoonlijke smaak, de mogelijkheden van je gevel en je budget.

BELANGRIJK: steenstrips, hout, PVC, … Het zijn slechts enkele voorbeelden uit een divers en uitgebreid gamma aan gevelbekledingen. Bepaalde gevelspecialisten hebben een voorkeur voor een welbepaald materiaal. Jij ook? Contacteer een specialist die bij je past.

 

Prijs moderne gevel

De prijs voor een moderne gevel hangt af van een aantal factoren: het soort gevelbekleding, de totale oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van de werken, … Een beknopt overzicht:

Type gevelbekledingGemiddelde prijs per m²
(excl. btw, incl. plaatsing)
Steenstrips€ 150 à 200
Houten gevelbekleding€ 120 à 250
Gevelbekleding in metaal€ 100 à 180
Kunststof gevelbekleding€ 75 à 125
Cementeren€ 30 à 40
Crepi€ 40 à 80
Gevel schilderen€ 20 à 40
Groengevel€ 500 à 1.200

LET OP: in het prijsoverzicht bespreken we enkel de richtprijzen van verschillende gevelafwerkingen. In realiteit kunnen er nog extra kosten bijkomen, zoals de prijs voor een gevelreiniging, het plaatsen van isolatie, … Je doet er dus goed aan om een offerte op maat aan te vragen bij een gevelspecialist.

 

Bespaar op je moderne gevel met subsidies!

Wil je je gevel moderniseren met een nieuwe gevelbekleding? En beslis je om daarbij ook buitenmuurisolatie aan te brengen? Dan kan je voor deze investering een beroep doen op de Mijn VerbouwPremie. In bepaalde situaties kan je zelfs tot 40% van de totale investering terugkrijgen. Is je woning bovendien minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op materiaal- en plaatsingskosten.

Hulp nodig bij je subsidieaanvraag? Een vakman helpt je graag verder. Neem contact op met een professional actief in je regio en ontvang gratis offertes op maat.

 

Een moderne gevel plaatsen: aandachtspunten

Wil je je woning renoveren met een nieuwe, moderne gevelbekleding? Hou dan zeker rekening met de onderstaande aandachtspunten:

 • Staat van je gevel: het kan voorvallen dat je huidige gevel sterk beschadigd is, bv. losse voegen, kapotte bakstenen, vochtschade, … Afhankelijk van de ernst van de schade moet deze op voorhand eerst hersteld worden. Dat is belangrijk om een goede hechting van je nieuwe gevelbekleding te verzekeren.
 • Isolatiewaarde: wil je een nieuwe gevelbekleding plaatsen? Dat is het ideale moment om ook je gevel te isoleren. Buitenmuurisolatie vormt de ideale ondergrond om een nieuwe bekleding tegen te plaatsen.
 • Materiaalcombinaties: mag je hedendaagse realisatie echt wel in het oog springen? Waarom dan geen verschillende materialen met elkaar combineren? Voor het inspiratieluik hebben we enkele mooie realisaties geselecteerd van architecten die naar hartelust met dit concept experimenteren.
 • Ventilatie: het belang van luchtcirculatie bij gevelbekleding wordt vaak onderschat. Kies je bv. voor een moderne houten gevelbekleding? Dan is het belangrijk dat hier voldoende ventilatie wordt voorzien om te voorkomen dat het hout gaat uitzetten en krimpen, dat er houtrot of schimmelvorming ontstaat, …

 

TIP: vertrouw op de expertise van een gevelspecialist

Wil je zeker zijn van een correcte en duurzame uitvoering van je moderne gevelbekleding? Of ben je nog op zoek naar de perfecte combinatie voor jouw woning? Neem dan contact op met een professional. Hij helpt je graag verder met professioneel advies, toont je eerdere realisaties en plaatst je gevelbekleding volgens de regels van de kunst.

Interesse? Kom in contact met een professional actief in je regio via ons offerteformulier.

 

Moderne gevel: 4 inspirerende voorbeelden

Benieuwd hoe je moderne gevel eruit kan zien? Wij helpen je graag op weg met de onderstaande voorbeelden. Laat je door ons inspireren!

 

REALISATIE 1: gecombineerde gevelbekleding bij moderne woning

moderne houten gevelbekleding

Wie zegt dat hout altijd landelijk moet ogen? Gevellatten in hout zijn een geliefd materiaal, want het geeft je woning meer karakter, ongeacht de stijl die je nastreeft. Het vergrijsde hout werkt hier heel goed in combinatie met de moderne grijze gevelsteen. Het resultaat is een strakke, moderne realisatie die geenszins z’n authentieke uitstraling verliest.

 

 

REALISATIE 2: moderne groengevel

gevel modern

Een groengevel oogt niet alleen prachtig, het is een knap staaltje architectuur dat tevens een antwoord biedt op enkele maatschappelijke noden. Deze moderne gevel biedt verkoeling in een stedelijke omgeving, is een echte esthetische meerwaarde voor de buurt waarin je woont, vangt overtollig hemelwater op en is een natuurlijke buffer tegen overstromingen, …

 

 

REALISATIE 3: kunststof sidings en crepi

moderne gevelbekleding

De bovenverdieping is in deze realisatie de echte blikvanger. Dat heeft die niet alleen te danken aan de unieke bouwstijl, maar ook aan de grijze sidings in kunststof met diepe groef. Het onderste gedeelte van de woning werd afgewerkt in witte sierpleister. Een neutrale keuze die alleen nog maar meer recht doet aan het complete plaatje.

 

 

REALISATIE 4: bedrijfsgebouw met combinatie van hout, metaal en glas

moderne gevelpanelen

Dit kantoor combineert houten planchetten, aluminium profielen en glaspartijen. Je ziet op het voorbeeld dat de kleurverschillen en materiaalcombinaties zorgen voor een uitzonderlijke dynamiek in de gevelbekleding.